Novak Đoković Foto: Tiziana FABI / AFP / Profimedia

Novak Đoković poražen je u trećem kolu Mastersa u Rimu, a bolji od njega bio je Alehandro Tabilo sa 2:0, po setovima 6:2, 6:3.

Meč je trajao samo sat i osam minuta, Novak nije imao niti jednu brejk priliku, a čak četiri puta je gubio svoj servis.

Tokom celog meča sa Đoković čudno ponašao, nije komunicirao sa boksom, imao je loš stav i govor tela. Novak je pravio izuzetno male pauze između gemova i servisa, igrao je previše drop šotova, a samo jednom je imao bolnu grimasu na licu.

PROČITAJTE JOŠ:

Novak je u drugom kolu pobedio Korentana Mutea, nakon toga dogodio se skandal sa flašicom koja ga je pogodila u glavu, dok u trećoj rundi nije ličio na sebe.

Đoković nije odbranio ni četvrtfinale od prošle sezone, ali će i dalje ostati prvi na ATP listi, sve do Rolan Garosa.

Novak je već u prvom gemu pokazao znake slabosti, pa je Tabilo imao tri vezane brejk lopte. Đoković je asom spasao prvu brejk loptu, onda i drugu sjajnim drugim servisom, pa perfektnim drop šotom treću. Forhend je Novak smestio u mrežu, a onda je napravio duplu servis za brejk.

Lako je Tabilo potvrdio brejk, a onda napravio novi nakon sjajnih forhenda i Novakovih grešaka, uglavnom zbog drop šotova.

Alehandro Tabilo Foto: Tiziana FABI / AFP / Profimedia

Stigao je Čileanac brzo do 4:0, Novak je potom uzeo jedan gem, ali nije bio ni blizu brejka – 5:1. Đoković je dobio dva poena na mreži, Tabilo je pogrešio za 40:0, a Novak je imao as iz drugog servisa za kraj gema – 5:2.

Bez izgubljenog poena je Tabilo uzeo gem i osvojio set – 6:2.

Na otvaranju drugog seta Tabilo je pokušao da napadne nakon drugog servisa Novaka, ali je izbacio lopticu u aut. Pogrešio je još jednom Čileanac za 30:0, ali je Novak imao bolnu grimasu na licu. Pogodio je Tabilo forhend viner, a iz istog udarca je Srbin pogrešio za 30:30. Dupla servis greška donela je Tabilu novu brejk priliku, a na isti način je okončan gem – 1:0.

Novak Đoković Foto: Tiziana FABI / AFP / Profimedia

Opet je Alehandro lagano potvrdio brejk, a Novak je ekspresno smanjio. Tabilo je bio siguran na svom servisu, sjajno je pogađao forhende čitavim tokom meča i lako je stigao do 3:1. Bez izgubljenog poena je Novak uzeo gem, ali i dalje nije menjao izraz lica – 3:2.

U šestom gemu drugog seta Novak je pokazao malo živosti, ali nije bilo dovoljno ni za brejk šansu. As je odservirao Tabilo je 30:30, a onda je Srbin jeftino pogrešio za 40:30. Još jednim sjajnim forhendom Tabila je zatvoren gem – 4:2.

Novak Đoković Foto: Tiziana FABI / AFP / Profimedia

Tabilo je brzo stigao do 15:30, a Novak je uz malo sreće uzeo naredni poen. Asom je Srbin stigao do gem lopte, ali je na semaforu pisalo 40:40 nakon sjajnog bekhenda Tabila. Novak je vezao dobar forhend i as za 4:3.

Lako je svoj servis gem uzeo Tabilo, a onda je Đoković još nekoliko puta pogrešio, da bi duplom servis greškom okončao meč.

BONUS VIDEO

ĐOKOVIĆ - TABILO 2:6, 3:6

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare