Foto: REUTERS/Susan Mullane/Guliver

Martina Navratilova, vlasnica 18 grend slem titula u singlu, nije bila impresionirana igrom Aleksandera Zvereva u četvrtfinalu US Opena.

Martina, koja je četiri puta osvajala pehar u Njujorku, saglasila se sa nemačkim teniserom koji je posle meča sa Ćorićem, koji je dobio sa 1:6, 7:6 (5), 7:6 (1), 6:3, rekao da „to nije bio tenis na nivou četvrtfinala grend slema“.

PROČITAJTE JOŠ:

Ona je rekla da mu takva taktika neće koristiti u završnici turnira, naročito ako dođe do finala i tamo budu Dominik Tim ili Danil Medvedev.

PROČITAJTE JOŠ: Preokret Zvereva protiv Ćorića za drugo polufinale u 2020.

„Neće biti u stanju da pobedi protiv vrhunskih igrača načinim na koji je igrao protiv Ćorića. Ne možeš samo da raspališ po loptici…U redu, dobićeš tako mnogo mečeva protiv slabijih protivnika, da igraš kao da nemaš šta da izgubiš, ali najveće titule se tako ne osvajaju“, rekla je Martina za „Amazon Prajm“.

Ona je i objasnila zbog čega će Zverev, ako tako nastavi, imati problem.

„Neće moći da dobije top igrače tako jer će oni biti silno motivisani, oni su predobri da ih dobijete na taj način. Ne možeš da igraš dečiju igricu. Moraće da napravi iskorak i igra kako je to činio u poslednjem setu, čak i bolji tenis uopšte“, zaključila je Navratilova. 

Zverev će u polufinalu igrati sa pobednikom meča Pablo Karenjo Busta – Denis Šapovalov.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare