Anderson: ATP nije opozicija, i mi želimo da pomažemo

Tenis 08. sep. 202021:47
Podeli:
Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Kevin Anderson, vršilac dužnosti predsednika ATP Saveta igrača, po odlasku Novaka Đokovića i još trojice članova, kaže da su svi u ATP bili zatečeni osnivanjem nove asocijacije igrača.

Novak i Vasek Pospišil su podneli ostavke na članstvo u ATP Savetu, a to telo su napustili i Džon Izner i Sem Kveri.

PROČITAJTE JOŠ:

Kevin Anderson je, njihovim odlaskom, preuzeo glavnu ulogu, a u telefonskom intervjuu za Rojters rekao je kako je osnovanje PTPA u ovom trenutku iznenadilo sve.

PROČITAJTE JOŠ: Legendarni trener o Novaku: Mislite da bi Federera izbacili?

„Sa gledišta Saveta, posebno tajminga, komunikacije, mogu da kažem da to nije nešto o čemu smo razgovarali ili komunicirali, tako da imam osećaj da smo svime iznenađeni. Ne slažem se tim kako su sve uradili kao i sa samom metodom. Uvek ću poštovati njihov napor da pomognu igračima, to je velika stvar. Ipak, to smo radili i mi u Savetu i nastavljamo i dalje da radimo“, kaže Kevin.

Veruje se da je nova PTPA privukla na svoju stranu već više od 150 tenisera. Neki, poput Federera i Nadala su se distancirali, a neki zatražili pojašnjenje. Novak je u Njujorku rekao kako ne razume opoziciju, ali Andersonu se nije dopao taj termin.

„Pomalo se ne slažem sa Novakovom premisom i nejasmo mi je šta to definiše pod opozicijom, jer imam osećaj da to zvuči kao da smo mi protiv ideje da se pomogne igračima. Svi smo mi igrači, u svemu smo zajedno. Vrlo je važno da se držimo zajedno, jer kad smo ujedinjeni, najjači smo.“

Južnoafrikanac kaže da mu nije jasno kako će PTPA uspeti da koegzistira sa sadašnjom ATP strukturom.

„Ako budemo išli tim putem da igrači budu želeli da imaju svoju reprezentaciju, onda će i turniri to isto tražiti. I ako se to dogodi, osećam da će se čitava struktura ATP raspasti i moraćemo da formiramo novu za koju nemamo pojma kako će izgledati“, plaši se Kevin.

On je takođe dodao da je veliki broj tema koje je u prvi plan istakla PTPA bio razmatran i u ATP Savetu.

„Ako pogledate agendu PTPA, o 75 do 80 odsto toga se već diskutovalo na ATP nivou u Savetu. Imamo sastanke sa menadžmentom, pritiskamo ih snažno, čujemo glasove drugih igrača jasno i glasno. Poznato mi je koliko je truda uloženo iza scene da bismo stigli do ove tačke, ali ima još mnogo posla da se obavi“.

Prvi čovek ATP, Andrea Gaudenci, u januaru je predstavio plan igračima, u kom je obuhvaćeno mnogo tema, uključujući i TV prava u sportu i zbližavanje svih rukovodećih tela.

“ U to vreme, Savet u punom sastavu, uključujući Đokovića i Pospišila, odlučio je da pruži dovoljno vremena novoj upravi da ostvari plan. Na US Openu su njih dvojica odlučili da je vreme da se kreira PTPA“, zaključio je južnoafrički teniser.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar