Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Japanka Naomi Osaka, bivša šampionka US Opena, plasirala se u polufinale pošto je bila bolja od Amerikanke Šelbi Rodžers, 6:3, 6:4.

Osaki, koja je jedinu titulu na Flašing Medouzu uzela 2018. godine u onom čuvenom finalu protiv Serene Vilijams, za plasman među četiri najbolje trebalo je svega 80 minuta.

PROČITAJTE JOŠ:

Od početka do kraja bila je bolja, tako da je Rodžersova najverovatnije platila ceh onog dramatičnog meča sa Petrom Kvitovom koji je dobila u taj-brejku trećeg seta.

PROČITAJTE JOŠ: Brejdi prva polufinalistkinja US Opena

Naomi, koja je na teren izašla noseći na licu masku sa imenom Džordža Flojda, još jedne žrtve rasizma u SAD, bila je impresivna na početku.

Imala je tri asa u prva dva servis gema, a kada je povela sa 4:2, činilo se da će brzo dobiti set.

Uspela je Rodžersova da načini ribrejk, ali je ponovo stala, izgubila dva naredna gema i posle 38 minuta Japanka je imala prednost seta.

U drugom, Naomi je napravila brejk u trećem gemu i to joj je bilo sasvim dovoljno. Na svom servisu je bila sigurna, a na kraju je dobila gem bez izgubljenog poena, iskoristivši prvu meč loptu.

Ona će u polufinalu igrati protiv Amerikanke Dženifer Brejdi koja je slavila protiv Julije Putinceve, 6:3, 6:2.

„Biće to težak meč. Dženifer u svojoj igri ima varijacije koje bih i ja želela da imam. Znate, pomalo sam ljubomorna“, našalila se Osaka.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar