Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Amerikanka Dženifer Brejdi plasirala se u prvo grend slem polufinale u karijeri pošto je pobedila Juliju Putincevu iz Kazahstana, 6:3, 6:2.

Teniserka iz Herisburga u Pensilvaniji igra odlično od početka turnira. Nije izgubila ni set, a za plasman u polufinale trebalo je da provede na terenu svega 71 minut.

PROČITAJTE JOŠ:

Od početka turnira pobedila je Anu Blinkovu, Sisi Belis, Karolin Garrsiju, te bivšu šampionku, Nemicu Anđelik Kerber, sada i Putincevu.

PROČITAJTE JOŠ: Putinceva nastavlja da vređa, ali i da pobeđuje

U početnom setu, uz dva brejka je povela sa 4:0, potom je izgubila svoj servis.

Igrale su potom gem za gem da bi u devetom, Brejdijeva iskoristila prvu set loptu.

U drugom setu, Brejdijeva je uz brejk povela sa 2:0, ali je Putinceva uzvratila i izjednačila na 2:2.

Moskovljanka, koja igra pod zastavom Kazahstana, nije imala snage za preokret, Dženifer je podigla nivo igre, dobila četiri gema u nizu i stigla do velike pobede.

Ove godine igrala je četvrtfinale Brizbejna, polufinale Dubaija, osvojila je ovog leta pehar u Leksingtonu gde je izgubila samo 24 gema, koliko i sada na putu do polufinala, najmanje od svih preostalih igračica na turniru.

„Bila sam malo nervozna na početku. Obe smo prvi put igrale u četvrtfinalu. Pokušala sam da ubedim sebe da je ovo kao meč prvog kola. Od tog momenta sam gradila igru“, kaže 25- godišnja Brejdijeva.

Nikada pre nije bila među četiri najbolje na grend slemu.

„Srećna sam zbog polufinala. Osećaj je sjajan, trenirala sam naporno u poslednjih osam meseci. Fokus je bila agresivnost na forhendu, kako bih diktirala tempo u poenima. Nisam znala da sve deluje tako lako kada se posmatra sa strane. Moj trener Mihael Gezerer i ja smo bili u Nemačkoj, tamo smo trenirali. Ovo je rezultat svega toga“, zadovoljna je Dženifer.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar