Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Čelnici US Opena ozbiljno razmišljaju o mogućnosti da grend slem turnir umesto krajem avgusta i početkom septembra organizuju u novembru.

Kako prenosi „Njujork post“, čelnici turnira ne odbacuju nijednu mogućnost pa ni tu da turnir koji je u planu da krene 31. avguusta i završi se 13. septembra, odlože za neki kasniji datum.

Izvršni direktor US Opena Majkl Dos je naglasio da se razmišlja i o opciji da se turnir izmesti u Kaliforniju, tačnije u Indijan Vels, na kojem nije održan masters turnir u martu, zbog pandemije koronavirusa.

„Ništa nije isključeno. Imamo mnogo spekulacija u ovom trenutku, ali više toga ćemo znati u junu. Realno, moguće je igrati bez navijača. Nismo doneli formalnu odluku za Indijan Vels. Šta god da uradimo, moraće to da bude u saradnji sa ljudima iz Indijan Velsa, ATP i WTA. Ovih dana sva energija usmerena je na socijalno distanciranje“, kaže Dos.

PROČITAJTE JOŠ:

Kompleks „Indijan Vels Tenis gardena“ ima stadion kapaciteta 16.100 mesta, to je drugi najveći stadion na svetu, iza „Artur Eša“ na „Flašing medouzu“.

Da se o Kaliforniji ozbiljno razmišlja svedoči i činjenica da je na US Openu trenutno otvorena pomoćna kovid bolnica, sa 350 medicinskih jedinica.

Njujork je jedan od američkih gradova koji su najteže pogođeni kada je reč o koronavirusu i gradonačelnik Bil de Blasio je nedavno poručio da ne veruje da će biti sportskih događaja u gradu u skorije vreme.

Dos je sada rekao da postoje prioriteti kojih se drže pri odlučivanju.

„Sve što mi na US Openu želimo je da ispunimo sve zahteve koji su pred nama i koji se tiču testiranja igrača i pomoć oko ulaska i izlaska iz zemlje. Imamo tri prioriteta, prvi je zdravlje igrača, i svog pratećeg osoblja i navijača, drugi ono što je dobro za tenis, a treći je finansijski uticaj. Sve se razmatra pažljivo“, rekao je Dos.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar