Foto: EPA/ALBERTO ESTEVEZ

Dvostriki grend slem finalista, Amerikanac Tod Martin ima ozbiljne sumnje da će se u održati ovogodišnji US Open.

Nekada četvrti teniser sveta, koji je 1994. igrao u finalu u Melburnu, a pet godina kasnije u Njujorku, priznaje da je situacija teška i da je lako moguće da ne bude turnira do kraja sezone.

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio je nedavno rekao kako ne veruje da će u Njujorku biti sporta u dogledno vreme, ali pričalo se i o ideji da se US Open ove sezone izmesti u Indijan Vels.

Martin, koji je 2010. godine imao priliku da bude nakratko trener u timu Novaka Đokovića, rekao je da sumnja da bi turnir mogao da se održi bez prisustva publike.

„Ne verujem da je to moguće. Šest godina sam član Upravnog borda USTA i normalno je da uvek imamo različitih pogleda na sve. Pričamo i o tome da će biti veliki deo prihoda izgubljen i moram da kažem da je tako nešto, da igramo bez publike, teško zamislivo. Takođe, ne znate kako će sve ovo imati uticaja na sponzorstva, jer oni očekuju mnoge usluge na nivou za svoje klijente, jasno je da ćemo svi mnogo izgubiti“, kaže Martin.

On dodaje da će biti jako teško dovesti igrače sa raznih strana sveta i garantovati im bezbednost.

„Pričamo o sponzorstvu, a bez i da pominjemo kako dovesti igrače u teniski centar koji trenutno služi kao pomoćna bolnica, a potom i kako da ih vratimo kućama iz Njujorka. Kako da im osigurate da budu bezbedni kada dele zajednički prostor? Svlačionica na US Openu je velika, ali to nije dovoljno. Ima mnogo toga o čemu treba razmisliti kada se planira i nadam se da će sve to biti moguće u nekom trenutku, jer bih voleo da vidim da se igra tenis. Ipak, moramo doneti najpraktičnije odluke koje se tiču zdravlja i sigurnosti svih učesnika, ali i one koje će obezbediti normalnu budućnost, koja ne sme da zavisi od jednog događaja“, kaže Tod.

PROČITAJTE JOŠ:

Martin, koji je izvršni direktor Teniske kuće slavnih u Njuportu, takođe dodaje da nije nezamislivo da tenisa ne bude do kraja godine.

„Ponekad morate da budete mirni i da pustite da se stvari same razvijaju. Jasnoća dolazi posle odluka koje vam omogućavaju da i dalje budete mirni zbog njih. Jednom kad donesete prelomnu odluku, vidite pred sobom jasniji put. Najlakše bi bilo sada napustiti ovu sezonu, možda to i jeste najispravnije, ali samo zato što to otvara mogućnost da se donesu odluke koje će biti važne za budućnost sporta. Našim sportom je proteklo mnogo voda i moramo da mislimo šta sve ovo znači za budućnost“, zaključio je Tod Martin.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar