Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Španski teniser Karlos Gomez-Erera izjavio je da je prvi teniser sveta, Novak Đoković, veoma zainteresovan da pomogne slabije rangiranim igračima.

Gomez-Erera, koji je trenutno 428. na ATP listi, izjavio je kako ga je nedavno pozvao šampion Australijan opena i pitao o načinu na koji može da pomogne.

„Nedavno me je pozvao Novak Đoković i pitao kakva je situacija kod igrača koji su na pozicijama oko 400. mesta. Veoma je zainteresovan oko toga šta se dešava sa igračima koji ne čine elitnu grupu u tenisu, pre svih o onima ispod 150. mesta. Vidim da je bio otvoren za sve detalje, želeo je da ima pravi uvid u našu situaciju“, kaže španski teniser.

PROČITAJTE JOŠ:

Novak kao predsednik ATP Saveta igrača je jedan od od onih koji stoje iza ideje da se pomogne finansijski ugroženim teniserima.

Đoković i Gomez-Erera su imali prilike da jednom igraju u dublu u Dubaiju i od tada se poznaju.

Gomez-Erera isto tako kaže da nije saglasan sa ocenama Dominika Tima da ne želi da pomaže kolegama novčano, jer mnogi, navodno, „nisu dovoljno profesionalni“.

„Uopšte nisam saglasan sa Dominikom. Kada se takmičite, veoma ste gladni uspeha. Znate da ako ostanete na nivou čelindžera i fjučersa nećete moći da živite od tenisa. Mnogo je onih koji gube nadu. Video sam jednom prilikom da je Dastin Braun na Tviteru rekao kako je on živeo u karavanu, imam kolege koji sami španuju rekete svakog dana. Možda je Tim video nekog igrača koji mu se učinio neprofesionalnim i pomislio, ‘svi su oni isti’, ali ja ne delim to mišljenje“, zaključio je Gomez-Erera.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar