Foto: EPA-EFE/JASON O'BRIEN

Odahnuli smo povratkom Đokovića na teren nakon povrede na meču protiv Tejlora Frica, a najbolji teniser sveta nije nam ostao dužan pa je sedmog dana takmičenja u Melburnu obezbedio plasman u četvrtfinale, stigavši do velikog jubileja.

PROČITAJTE JOŠ

Đoković je posle četiri seta pobedio Miloša Raonića sa 7:6, 4:6, 6:1, 6:4 pa je zakazao duel sa Aleksandrom Zverevim u četvrtfinalu.

Zverev je, uz malo histerije i lomljenja reketa, eliminisao Dušana Lajovića nakon pobede u tri seta, 6:4, 7:6, 6:3.

Turnir je završio i prošlogodišnji finalista Dominik Tim kome Grigor Dimitrov nije prepustio ni set, a svoju odiseju na ovogodišnjem turniru nastavio je i ruski kvalifikant Aslan Karacev koji je posle pet setova pobedio Feliksa Ože-Aljasima.

Pobedonosni niz Arine Sabaljenke u ženskoj konkurenciji prekinula je neizbežna Serena Vilijams, a druga teniserka sveta Simona Halep preokrenula je meč protiv Ige Švjontek.

Bilo je još interesantnih duela u ženskoj konkurenciji, što nas dovodi i do najjačih utisaka sa sedmog dana takmičenja u Melburnu.

ĐOKOVIĆEVIH 300

Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Najbolji teniser sveta novak Đoković je protiv Miloša Raniča upisao svoju 300. pobedu na grend slem turnirima.

Novak je postao tek drugi teniser u istoriji koji je upisao 300 pobeda, a ispred njega je sada samo Rodžer Federer koji ima 362 pobede.

Đoković je uz 300 pobeda upisao tek 45 poraza uz procenat uspešnosti od 88 odsto! Za istoriju i dugo sećanje!

Što se ATP tura tiče, Đoković je do sada upisao 940 pobeda na 1082 meča, a na prvom mestu je i dalje Džimi Konors sa 1274 pobeda, dok Federer kasni 32 trijumfa.

„ŠTA KAŠLJEŠ U P**KU MATERINU, BRE“

Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS

Đoković je početkom drugog seta u meču protiv Miloša Raonića imao izliv nezadovoljstva koji su zabeležile kamere.

Primetno je bilo od samog početka drugog seta da je Novak iz nekog razloga nezadovoljan, a nervozu je ispoljio nakon što je Raonić na Đokovićev servis došao do izjednačenja.

Novak je pogrešio, Raonić dobio brejk loptu, a prvi reket sveta je gotovo momentalno počeo da viče u pravcu svog boksa:

“Šta kašlješ, u p**ku materinu, bre?”, vikao je Đoković. S obzirom na to da se igralo pred praznim tribinama, kamere su zabeležile svaku reč.

FINALE PRE FINALA

Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Strašan meč odigrale su Naomi Osaka i Garbinje Muguruza.

Susret Japanke i Španjolke, koje zajedno imaju pet grend slem titula, bio je neka vrsta finala pre finala u kome nisu razočarale.

Muguruza je osvojila prvi set, zatim je imala brejk prednosti u drugom i trećem setu, ali joj ni to nije bilo dovoljno za pobedu.

Osaka je spasila dve meč lopte u odlučujućem setu pre nego što je pobedila sa 4:6, 6:4, 7:5.

Japanska teniserka je od prošlog februara vezala 18 pobeda i uz Serenu Vilijams i Ešli Barti najveća je favoritkinja za osvajanje trofeja.

„NE VOLIM ĐOKOVIĆA, A NI ON NE VOLI MENE“

Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS

Nije baš najjasnije odakle Niku Kirjosu toliki animozitet prema Novaku Đokoviću, tek Asutralijanac ne propušta priliku da pomene srpskog tenisera, čak i onda kada baš i nema nekog naročitog povoda.

Neposredno pre dubl meča sa Tanasijem Kokinakisom je odlučio da pozdravi “publiku” (već dva dana nema navijača u Melburnu zbog mera Vlade) onako kako to radi Đoković nakon meča.

Izveo je “pozdrav Suncu”, a nakon ispadanja i u dublu od Veslija Kulhofa i Lukaša Kubota (6:3, 6:4) očekivano je morao da pojasni zbog čega je to uradio.

Iako Novak već neko vreme odbija da komentariše “peckanja” Kirjosa, to rivala ne zaustavlja. Naprotiv! Kirjos je čak objasnio da je ovo bio njegov način da se zabavi jer nije bilo navijača.

“Samo smo se zabavljali. Novak me, siguran sam u to, ne voli, obojica se poštujemo, ali ni ja ne volim njega i to je zabavno”, objasnio je Kirjos.

ČUDO SA TAJVANA

Za iznenađenje dana pobrinula se Su-Vej Šje koja je pobedila 20. tesnierku sveta Marketu Vondrusovu sa glatkih 2:0, 6:4, 6:2.

Su-Vej dolazi sa Tajvana, a iako ima tri grend slem titule u dublu, plasmanom u četvrtfinale stigla je do najvećeg uspeha u karijeri u singlu.

Najbolji plasman u karijeri bilo joj je 23. mesto tokom 2013. godine, a trenutno je 71. na WTA listi.

Osim što je poznata kao odlična igračica u dublu gde je prva na na WTA listi, Su-Vej je poznata i po tome što nema sponzora, pa na mečevima nosi odeću koju hoće.

Sa 35 godina postala je i najstarija učesnica u četvrtfinalu jednog grend slem turnira.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar