Foto: Tanjug/AP

Australijan open u konkurenciji dama dobio je prve učesnice četvrtfinala. Za sada, plasman su obezbedile Su-Vei Šje, Serena Vilijams i Naomi Osaka.

PROČITAJTE JOŠ...

Tajvanka Šje protiv Čehinje Markete Vondrusove stigla do trijumfa nakon dva brejka u prvom setu i 6:4, a potom sjajnog početka drugog seta, gde je nakon 4:0 rutinski meč privela kraju i sa 2:0 obezbedila mesto među osam najboljih.

Naomi Osaka je protiv Gabrinje Muguruze uspela da se vrati i izgubljen meč pretvori u pobedu. Teniserka iz Španije do 1:0 u setovma stigla je nakon što je na Osakin brejk odgovorila momentalnim ribrejkom, a zatim u devetom gemu došla i do prenosti od 5:4, što je pretvorila u prednost u setovima.

Uzvratila je Osaka u narednom setu, nakon što je Muguruza povela sa 2:0 uzvratila je brejkom, a potom u desetom gemu još jednom oduzela servis i stigla do poravnanja.

Odlučujući set bolje je otvorila Muguruza, napravila brejk za 3:2, prednost čuvala sve do 5:3, kada je imala dve meč lopte. Osaka jeu spela da ih spase, oduzme servis, stigne potom i do 6:5, a u 12. gemu bez izgubljenog poena oduzme rivalki servis i zabeleži pobedu.

Serena Vilijams je u meču protiv Arine Sabalenke do prednosti u setivma stigla nakon brejka u desetom gemu, ali je u drugom setu Beloruskinja uzvratila sa čak tri brejka, dok je Vilijams osvojila jedan gem na rivalkin servis, pa je drugi deo igre pripao Sabalenki.

U trećem setu Serena je stigla do 4:1, uzvratila je Sabalenka brejkom i došla do izjednačenja, ali ne i do preokreta, pošto je Serena ponovo u desetom gemu oduzela servis i stigla do plasmana u četvrtfinale.

Australijan open, osmina finala

Nedelja

Su-Vei Šje – Marketa Vondrusova 2:0 (6:4, 6:2)

Naomi Osaka – Gabrinje Muguruza 2:1 (4:6, 6:4, 7:5)

Serena Vilijams – Alina Sabalenka 2:1 (6:4, 2:6, 7:5)

Simona Halep – Iga Švjontek 2:1 (4:6, 6:1, 6:4)

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar