Foto: Tanjug/AP

Grigor Dimitrov obezbedio je mesto među osam najboljih tenisera na Australijan openu pobedom nad Dominikom Timom 3:0. Prošao i Karacev.

PROČITAJTE JOŠ...

Dimitrov je do pobede stigao nakon preokreta u prvom setu, pošto je prvo gubio 3:1, nakon čega je vezao četiri gema i stigao do 6:4.

Drugi set bio je gotovo preslikan, ponovo je Tim stigao do brejka u četvrtom gemu, Dimitrov odmah uzvratio, a potom u devetom gemu stigao do prednosti koju je na svoj servis pretvorio u 2:0 u setovima.

U trećem delu igre Tim gotovo da nije postojao, za šest gemova osvojio je samo šest poena, pa je Dimitrov stigao do mesta u četvrtfinalu.

Tamo ga čeka kvalifikant Aslan Karacev, koji je bio bolji od Feliksa Ože-Aljasima nakon velikog preokreta. Kanađanin je vodio sa 2:0 u setovima,

Karacev je u naredna dva seta ostavio rivala bez šanse za brejk, dok je sam iskoristio svoje tri i došao do 2:2, a potom pri rezultatu 1:1 stigao do brejka za 2:1. Poslednju šansu Kanađanin je imao u sedmom gemu u vidu čak četiri brejk šanse, ali nije iskoristio nijednu, nakon čega je Rus priveo meč kraju.

Grigor Dimitrov – Dominik Tim 3:0 (6:4, 6:4, 6:0)

Aslan Karacev – Feliks Ože-Aljasim 3:2 (3:6, 1:6, 6:3. 6:3. 6:4)

Aleksandar Zverev – Dušan Lajović 3:0 (6:4, 7:6(5), 6:3)

Novak Đoković – Miloš Raonić

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar