Foto: Tanjug/AP Photo/Hamish Blair)

Novak Đoković savladao je Miloša Raonića sa 7:6(4), 4:6, 6:1, 6:4 u osmini finala Australijan opena, a nakon meča otkrio je da se nalazi pod ozbiljnom terapijom da bi mogao da igra.

Objasnio je kako se oseća nakon završenog napornog meča.

PROČITAJTE JOŠ

„Dovoljno dobro da se takmičim. Očigledno ne bih bio ovde da nisam bio u stanju koje je dovoljno da dam sebi šansu da se takmičim i dobijem meč. Nije idealno, osećao sam se bolje ranije (smeh), nisam imao veliku pripremu za meč. Od pre dve večeri nisam udarao loptice… Zagrevao sam se par sati pred meč, da vidim kako se osećam, da nisam bio u stanju – povukao bih se. Bio je veliki oblak sumnje, ali ovo je grend slem i za njega dajem sve u ovoj fazi karijere. Želim da se takmičim, da je bio neki drugi turnir verovatno bih se povukao“, rekao je Đoković.

Objasnio je šta mu je predstavljalo najveći izazov na meču sa Kanađaninom.

„Da budem iskren nisam siguran da li mi je odgovaralo što nismo igrali dugačke poene, jer mi je najteža stvar od trećeg seta protiv Tejlora Frica i povrede bilo da riterniram, da imam brzu reakciju u tim momentima. Zbog toga sam se najviše brinuo jer igram protiv jednog od najboljih servera na svetu. To što nismo igrali duge poene meni je odgovaralo, bio sam solidan u 1. i 4. setu. Promašio je prve servise, dao mi je šansu da povedim i iskoristo, Sad samo milsim o oporavku, da se osećam sve bolje i bolje kako prolazi turnir. Pod jakim tabletama sam protiv bolova već 48 sati, ne znam kakva je šteta napravljena mom telu. Uvek ideš agresivno, ne razmišljaš da li bi trebalo da igram ili ne. Ova povreda mi ne pomaže pri proklizavanju jer sam ja agresivan teniser.“

Mats Vilander, bivši teniser, danas teniski analitičar, upitao ga je kada će otprilike zaspati zbog procesa oporavka koji ga očekuje nakon meča.

„Pre neko veče sam legao oko četiri, pola pet, možda će sad biti i duže. U sledećih 48 sati moram da probam da se opravim“, završio je najbolji teniser sveta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar