Foto: Tanjug/AP Photo/Andy Brownbill

Aleksandara Zverev savladao je Dušana Lajovića sa 6:4, 7:6(5), 6:3 i plasirao se u četvrtfinale Australijan opena.

Lajović je plasmanom u ovu fazu takmičenja izjednačio prethodni najbolji rekord u karijeri jer je 2014. godine stigao do osmine finala Rolan Garosa.

PROČITAJTE JOŠ

Ovo mu je najveći uspeh u Melburnu (godinu dana ranije stigao do treće runde), Nemac će us sledećem kolu igrati protiv boljeg iz duela Novaka Đokovića i Miloša Raonića.

Iako po rezultatu deluje veoma ubedljivo, nije Zverev lako stigao do trijumfa protiv našeg asa.

Lajović je gubio neke ključne poene i na kraju je to bila prevaga, iako je uglavnom parirao Nemcu.

Srpski teniser je po treći put poražen od rivala (sva tri puta na grend slemu).

Lajović je bolje otvorio susret, pa je stigao do 2:0 u prvom setu. Ipak, nakon toga je Zverev podigao nivo igre i sa dva brejka vrlo brzo završio posao u ovom setu. Ipak, neki poeni su pokazali sav kvalitet dva tenisera, pa je bilo pravo uživanje gledati njihov okršaj.

Foto: Tanjug/AP Photo/Andy Brownbill

Najnapetiji je bio drugi set u kome dugo nije viđen nijedan brejk, pa čak ni brejk šansa! U tom trenutku su dva igrača osvajali gemove sa tek jednim ili nijednim osvojenim poenom, a onda je ZVerev napravio brejk za 6:5. Iskoristio je tek četvrtu šansu iako je imao čak i 0:40, a onda je Lajović odgovorio brejkom u sledećem gemu, pa se ušlo u taj-brejk.

U taj-brejku se bolje snašao nemački teniser koji je imao nekoliko vinera, ali je i nekoliko lopti završilo u autu.

U trećem setu je nakon brzih nekoliko gemova, Zverev napravio ispostaviće se preusudni brejk za 3:1. Od tog momenta je potpuno kontrolisao meč, pa je propustio još tri brejk šansi, ali je meč mirno proveo kraju tačno dva sata i 24 minuta od prvog servisa našeg asa.

 

 

TREĆI SET : Lajović – Zverev 4:6, 6:7(5), 3:6

3:6 KRAJ!

Zverev je uspeo da pobedi, poslednji gem je osvoji sa nulom.

2:4 Lajović se spasao posle drame.

Još jedan gem u kojoj smo videli veliku borbu. Imao je Zverev tri nove brejk lopte, ali je Lajović uspeo da se vrati. Možda je ovo preko potrebni vetar u leđa…

1:3 Brejk Zvereva kada mu je to bilo preko potrebno.

Nemački teniser je propustio prvu, ali ne i drugu brejk loptu. U ovim momentima se nalazio u odličnoj situaciji da meč završi nakon dva i po sata igre.

Foto: Tanjug/AP Photo/Andy Brownbill

1:2 Neobičan početak seta.

Ne viđa se često da u prva tri gema igrač koji prima servis ne osvoji nijedan poen! Naime, dva igrača sada serviraju sjajno, pa su gemovi mnogo, mnogo brži.

DRUGI SET: Lajović – Zverev 4:6, 6:7(5)

Taj-brejk

5:7 Najbolji poen od početka meča! Kako je Zverev samo „prošetao“ našeg asa, a onda osvajanje seta proslavio urlikom na centru terena.

5:6 Dobro je! Lajović je uspeo da se vrati i da napravi mini brejk. Imaće dva servisa kojima bi mogao i sam da dođe do set lopte.

4:6 Zverev ima dve set lopte…

3:5 Siguran servis Lajovića i novi poen.

2:5 Sjajni forhendi, a na kraju i smeč Zvereva. Lajović je u želji da vrati tu loptu čak i preskočio reklamu, ali nije uspeo.

2:3 Nemac pravi još jedan mini brejk.

1:2 Prvi poen koji jedan od tenisera osvaja na sopstveni servis.

1:1 Dva minibrejka na otvaranju taj-brejka.

Foto: Tanjug/AP Photo/Andy Brownbill

6:6 Ribrejk! Ekspresan odgovor Lajovića!

Srpski teniser odmah odgovara brejkom. Nemac je dve lopte izbacio duboko u aut, dok je Lajović dovršio posao izlaskom na mrežu.

5:6 Jao, jao, jao! Zverev napravio brejk!

Borio se Lajović grčevito da odbije napad Nemca, ali je na kraju poklekao. Uspeo je da spase čak tri brejk lopte (od 0:40), ali je na kraju posle prednosti Nemac stigao do brejka. Šteta za našeg asa…

Foto: Tanjug/AP Photo/Andy Brownbill

5:4 Nervozni Nemac lomi reket.

Odličan gem za Srbina iznervirao je Zvereva. Nemca nije slušala ruka, pa je napravio nekoliko grešaka. Na kraju je nakon jednog poena iz sve snage bacio reket o zemlju. Evidentno je frustriran kako dobrom igrom našeg asa, tako i činjenicom da sam ne može da odigra na najvišem nivou. Koliko dobro igra Lajović svedoči i to što je u ovom setu imao samo tri neiznuđene greške!

Loše je riternirao Nemac pre nego što je reket bacio na zemlju:

4:3 Lajović preti Zverevu.

Srpski teniser je osvojio još jedan servis gem i preti da osvoji ovaj set. Deluje sigurno i samouvereno, ali je i Nemac neobično hladan.

3:3 Mnogo manje neizvesnosti u gemovima.

Pojedinačni gemovi nam nude mnogo manje napetosti nego u prethodnom setu. Igrač koji servira uglavnom bez mnogo problema dođe do gema.

2:2 Uzvraća Nemac.

Trenutno sedmi teniser sveta je uzvratio našem asu, dobio je sigurno ovaj seris gem. Za razliku od prethodnog seta, sada oba tenisera sjajno serviraju i prave veliku prednost već prvim udarcem.

2:1 Najbolji servis gem Lajovića od početka.

Srpski teniser je osvojio gem bez izgubljenog poena.

1:0 Sigurno otvaranje srpskog tenisera.

Lajović je otvorio ovaj set sigurnim servisima.

PRVI SET: Lajović – Zverev 4:6

4:6 Nemac osvojio prvi set.

Stigao je nemački teniser do 40:15, ali je prvu set loptu Lajović sjajno odbranio. Ipak, sledeći put je Nemac uspeo da ga probije i osvoji prvi set na meču.

4:5 Lajović spasao set loptu!

Ubedljivo najduži gem na meču pripao je našem teniseru. Bilo je nekoliko fenomenalnih poena u ovom gemu, a srpski as je sjajnim potezima uspeo da odbije nalet Nemca koji je pokušao da napravi novi brejk.

3:5 Siguran, baš siguran servis gem Zvereva.

Nemački teniser je odmah potvrdio brejk i to sa tek jednim izgubljenim poenima. U ovim momentima je Lajović osvajao tek svaki peti poen, što dovoljno govori o tome koliko je Nemac bio dominantan.

3:4 Nemac u naletu.

Osvojio je brejk tako što je dozvolio našem asu samo jedan osvojeni poen. Lajović ne izgleda preterano demoralisano nakon izgubljenog gema, kao da je već smišljao kako da odgovori. Nakon ovog gema ćemo videti nove lopte na terenu.

3:3 Zverev rutinski.

Nemački teniser je najlakše ove nedelje osvojio set na sopstveni servis.

 

3:2 Lajović prekida seriju Nemca!

Srpski teniser je osvojio ovaj gem nešto lakše nego prethodne.

2:2 Šteta! Lajović propušta brejk loptu.

Malo je nedostajalo da vidimo tri vezana brejka! Ipak, uspeo je Zverev da se izvuče iz neugodne situacije i poravna rezultat.

2:1 Uf, odmah je Zverev vratio brejk.

Nemački teniser je uspeo da napravi brejk već u sledećem gemu. Kada vidimo kako igraju dva tenisera i ne čudi što su do sada igrali iskuljučivo duele u pet setova.

2:0 Ma, sjajno, odmah brejk za srpskog tenisera!

I nakon što je u prethodnom gemu spasio dve brejk lopte, Lajović je prvu na meču i iskoristio! Odlično je krenuo trenutno 27. teniser sveta.

1:0 Lajović spasio dve brejk lopte.

Velika borba od starta meća. Nešto duže razmene, a nakon malo nesigurnosti je srpski teniser uhvatio pravi ritam.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar