Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Drugi dan Australijan opena protekao je u znaku Olge Danilović, ali se izdvojilo još nekoliko upečatljivih utisaka.

PROČITAJTE JOŠ

Prvi dan prvog Grend slema sezone protekao je idealno za srpske predstavnike, svi su prošli dalje, ali je drugog dana ipak morao da ispadne Laslo Đere.

Žreb nije bio milostiv prema njemu, uz to je i Viktor Troicki poklekao, ali je bilo i lepih utisaka, pre svega, zahvaljujući Olgi Danilović.

Poznata je i satnica za sredu, kada ćemo imati dvoje predstavnika na Rod Lejver Areni, a red je i da se spusti zavesa na drugi dan.

Ovo su najjači utisci utorka.

OLGIN KARIJERNI ISKORAK

Olga Danilović napravila je ogroman karijerni korak protiv Petre Martić, 19. igračice sveta, deluje da su dečje „bubice“ počele polako da idu u prošlost.

Proslavila je krajem januara Olga 20. rođendan, a sada je sebe počastila podvigom, u kom je veliki doprinos imao Novak Đoković.

Sreća u nesreći ove pandemije je to što je Đoković krajem prošle godine okupio brojne teniske talente na Dorćolu, svi su radili zajedno, i to je Olgi dalo krila.

Prvo u kvalifikacijama, sada i na samom Australijan openu. Čak je i u Melburnu Novak našao priliku da pomogne Olgi.

TROICKI, POLA ČOVEK, POLA MARATON

Voli selektor da se igra sa svojim, ali i nervima navijača. Tako je izgubio od Majkla Moa posle drame sa 6:7, 7:6, 6:3, 6:7, 5:7, iako je imao 4:0 u poslednjem setu.

Sve je bilo u njegovim rukama, čekao ga je Rafael Nadal u drugom kolu, ali je Viktor sve prosuo i izgubio posle četiri sata i 11 minuta igre.

Bio je to jedan od dužih mečeva na Australijan openu ove godine, ostaje žal što nismo dobili priliku da vidimo još jednog našeg igrača u duelu protiv „kralja šljake“.

RAFIN MENTALITET

Španac se mučio zbog povrede leđa, ali je još jednom uz klasu potvrdio fanatičan karakter.

Nije dozvolio našem Laslu Đereu ni da se ponada pariranju, želeo je da što brže pobedi, kako bi što više vremena dobio za odmor.

Na kraju je uspeo u nameri, iako su bolovi bili ozbiljna prepreka.

„Morao sam danas da preživim to sam i uradio. Želim Đereu sreću, ja sam srećan što sam u drugom kolu, danas sam obavio dobar posao, tri seta, to mi je trebalo u ovom trenutku. Uvek pokušavam da postignem najbolji rezultat, našao sam način da prođem, to mi daje šansu da odmorim još jedan dan. Nije to idealna priprema, ali to je život. Prava stvar je što uživam i što sam ovde, u fantastičnoj zemlji. Daću sve od sebe da što duže ostanem ovde“, rekao je Nadal.

PANIKA ZBOG SKUPLJAČA LOPTICA

Neprijatna scena viđena je na susretu Lojda Herisa i Mikaela Torpegora.

Posle skoro sat vremena igre po Suncu, pri 4:2 za Danca, jedan dečak koja sakuplja loptice se onesvestio.

Uplašili su se teniseri, potrčali su da bi pritekli u pomoć, što je brzo učinila i najbliža lekarska ekipa.

Srećom, dečak je brzo ustao, a lekari su ga odveli sa terena kako bi se ukazala pomoć.

NOVE SENZACIJE

Ispadaju neka zvučnija imena i favoriti, neki teniseri su uspeli da dođu do svojih pet minuta zahvaljujući aktuelnoj situaciji i nezahvalnim uslovima za pripremu.

Tako je ispao Bautista Agut, nema više ni Davida Gofana, bilo je iznenađenja i u konkurenciji dama.

Viktorija Azarenka neće više igrati u Melburnu, nije mogla čak ni da diše.

Zvala je lekarku, a posle toga, ipak je izgubila i stala u niz iznenađenja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar