Foto: EPA-EFE/Marcial Guillen

Toni Nadal, bivši trener i stric Rafaela Nadala, ponovo je govorio o tome kako su izgledale pripreme za duele njegovog bratanca sa Rodžerom Federerom i Novakom Đokovićem.

Španac se vratio u 2006. godinu i finale protiv Švajcarca.

PROČITAJTE JOŠ

Toni je naveo da je rekao Rafi da će mu biti veoma teško.

„‘Federer ima bolji forhend i bekhend od tebe, igra raskošnije i bolje servira’. Rekao mi je da prestanem kako ga ne bih deprimirao, ali ja sam nastavio: ‘Ako hoćeš mogu i da te slažem nešto, ali Federer to neće uraditi za sat i po vremena’. Kada smo znali sa čime se suočavamo onda smo mogli da uradimo neke stvari kako bismo olakšali meč. Rafa je igrao svaki poen kao da je meč lopta, kao da igra da spasi sebi život“, rekao je Nadal.

Idemo sedam godina kasnije u finale US opena 2013. godine kada je Rafa osvojio drugi trofej u Njujorku, pobedivši Đokovića.

Bilo je 1-1 u setovima i Novak je napravio brejk u trećem.

„Rafa se okrenuo prema svom boksu i pitao me: ‘Šta da radim?’. Rekao sam mu: ‘Moraš da udaraš lopticu jako i po sredini, nemoj previše da se krećeš protiv njega jer će onda da ‘čisti’ linije’. Onda sam rekao Karlosu Kosti, koji je sedeo pored mene, da bi najbolje bilo da odemo u crkvu i krenemo da se molimo“, istakao je Toni.

On je dodao i da je teže pripremati se za duel sa Novakom nego sa Rodžerom.

„Protiv Rodžera smo uvek imali plan, znali smo da Rafa mora da napada njegov bekhend sa mnogo spina kako bi imao veće šanse da pobdi. Onda je 2017. godine sve postalo komplikovanije (Federer bio na 4/4 protiv Nadala). Protiv Novaka nikada ne znate šta da radite. Jednostavno morate da odigrate baš dobar meč“, otkrio je Nadal.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar