Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Novak Đoković je inspiracija na mnogim poljima, a njegov primer je upotrebljiv i na sfere koje nemaju striktno veze sa sportom.

Anudž Kumar, specijalista za prodaju, kroz ono što radi najbolji teniser sveta dao je preporuke svojim pratiocima na društvenim mrežama.

PROČITAJTE JOŠ

I to navodeći Đokovićev ritern, udarac koji je srpski teniser doveo do savršenstva.

„Jedan od mojih omiljenih sportista je Novak Đoković, najbolji teniser sveta koji ima najbolji ritern na svetu. On ima šest milisekundi prednosti pri tom udarcu u odnosu na ostale tenisere. Lopta od trenutka servisa do udarca protivnika stiže za pola sekunde, a Novak je u tom smislu bolji od ostalih“, navodi Kumar.

Kako je istakao, šest milisekundi deluje zanemarljivo, ali…

„Kada lopta ide ka vama brzinom od 200 kilometara na sat svaka milisekunda je važna. Sa tim dodatnim vremenom da dođe u poziciju za uzvratni udarac, Novak dolazi do bolje pozicije da osvoji svaki poen“.

Autor postavlja pitanje – kako?

„Novak radi ono što bi trebalo svi da radimo kako bismo postali bolji, trenira redovno i strastveno, traži i neguje svoje prednosti i uči iz svojih grešaka. On je superiorno utreniran, toliko je posvećen igri i radi sve da bi poboljšao sebe“.

Kumar dodaje i da je vreme najvažniji faktor u svemu.

„Mi svoje slobodno vreme možemo da shvatimo kao takvo, ali je bolje misliti o njemu kao o najvažnijem resursu. Možemo da izaberemo da to vreme koristimo misleći o prošlosti, ali je važnije pokušavati napraviti bolju budućnost. Ljudi nisu rođeni sa svim talentima, ali vreme koje investiraju u sebe može da ih učini boljima“.

Kako se ističe, Đokovićeva fizička brzina „ledi vreme“ za njega tokom procesa koji se naziva „identifikacija loptice“.

„Zbog svoje brzine ima više vremena da dobije i procesuira informaciju. U poslednjem trenutku on zamahuje reketom i udara. Dakle, on vidi, priprema se, procesuira onoliko informacija koliko mu je potrebno i udara lopticu“, istakao je Kumar.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare