Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Dominik Tim je protiv Novaka Đokovića u Londonu došao do jubilarne 300. pobede i plasirao se u finale ATP Tur finala. Austrijanac je posle 175 minuta igre slavio sa 7:5, 6:7 (10), 7:6 (5).

Bio je to 12. okršaj između Đokovića i Tima i peta pobeda Austrijanca, koji se tako protivniku revanširao za poraz početkom godine u finalu Australijan opena.

PROČITAJTE JOŠ:

Tada je vodio sa 2:1 u setovima, pa je Novak preokrenuo na 3:2, a no ovog puta nije moglo bez velike drame.

PROČITAJTE JOŠ: Samo Novak može da gubi, žonglira i spase četiri meč lopte

Imao je Tim u drugom setu četiri meč lopte, nije ih iskoristio, potom je u taj-brejku seta odluke gubio sa 4:0, pa je orkenuo i pobedio dobivši taj deo igre sa 7:5.

„Svakako je bila neizvesna borba. Bio sam pomalo stegnut u taj-brejku drugog seta. Igrati protiv ovakvih legendi je uvek nešto posebno. Kada se borite za finale, na ovakvom mestu, to je specijalna prilika. Mislio sam da ću posle prve velike titule u Njujorku biti malo mirniji, ali bio sam baš stegnut i nervozan, grešio sam kao i obično. Bio je to meč u kom je dosta toga bilo na ivici. Čini se da je svaki meč na ovom turniru takav, ovde su najbolji igrači sveta, tako da sam mnogo srećan što sam u finalu. Pokušaću da se spremim za sutra“, rekao je Tim po završetku meča.

Sada je izvesno da ćemo i šestu godinu uzastopno imati novog šampiona.

„Pošto sam se tako naporno borio da dođem do finala, prvo kroz grupu a potom i u današnjem meču, daću sve od sebe da osvojim titulu. Imaćemo svakako novog pobednika. Obojica igrača u drugom polufinalu će se žestoko boriti, ali ja jedva čekam finale. Biće to veliki meč za kraj jedne posebne i teške godine za sve. Nadam se da će svi koji ga budu gledali imati prilike da uživaju“, zaključio je austrijski teniser, koji u poslednje dve sezone ima pozitivan skor sa članovima „velike trojke“, Đokovićem, Federerom i Nadalom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar