Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Danil Medvedev je ostvario i treću pobedu u grupi "Tokio 1970" na ATP Tur finalu u Londonu. Rus je pobedio Argentinca Dijega Švarcmana, 6:3, 6:3.

Tako je teniser iz Moskve sa sve tri pobede u grupi osvojio prvu poziciju, pa će u polufinalu u subotu, 21. novembra od 21 čas igrati protiv Rafaela Nadala.

PROČITAJTE JOŠ:

Medvedev je i protiv Švarcmana pokazao da je u sjajnoj formi.

PROČITAJTE JOŠ: „Saša i ja smo prijatelji, ali nismo pričali o osetljivoj temi“

Nedavno je osvojio pehar na Mastersu u Parizu, a potom je u grupi u Londonu pobedio prvo Aleksandera Zvereva, a potom i Novaka Đokovića i nije izgubio nijedan set.

S druge strane, Švarcmanu je ovo bio treći poraz u debitantskom učešću na ATP Tur finalu.

Dva puta je Medvedev u početnom setu oduzeo servis protivniku, u trećem i devetom gemu, iskoristio je drugu set loptu.

U drugom setu, Medvedev je slomio otpor žilavog protivnika u četvrtom gemu, da bi potom u narednom spasao dve brejk lopte.

Nije uspeo Švarcman da podigne ritam i vrati se u igru, pa je meč ubrzo priveden kraju.

„Igrao sam odlično dva prethodna meča. Uvek je dobro igrati sa samopouzdanjem. Servirao sam vrlo dobro, to mi je pomoglo da dobijem meč. Srećan sam zbog još jedne pobede“, rekao je Medvedev po završetku meča.

U polufinalu u subotu od 21 čas odmeriće snage sa Rafaelom Nadalom.

„Volim da igram protiv članova ‘velike trojke’. Kad sam bio dečak, kad sam učio da igram tenis, sa četiri ili pet godina, prvo je Rodžer sve osvajao, pa potom Nadal, onda je došao Novak. Zadovoljstvo je igrati sa njima“, priznao je ruski teniser.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar