Foto: Nova.rs

U finalu Završnog mastersa u Torinu je Novak Đoković doživeo što nije nikada pre. Ne zbog onog što je doživeo na terenu, nego onog što je čuo iz sopstvene lože.

Stefan Đoković je velika, verovatno i najveća podrška tati Novaku, ali ovog puta je nešto drugačije navijao. Stefan je sve vreme pomno pratio tatu u finalu protiv Janika Sinera i često je bio jedan od najglasnijih.

Ipak, ovog puta je odlučio da viče ono što viče većina navijača iz svih krajeva sveta.

PROČITAJTE JOŠ

Zbog Đoković sada stranci širom sveta znaju po nekoliko reči srpskog, pa Bog zna koliko je navijača i meni reklo „Idemo, Nole“ tokom grend slemova ove godine kada bi saznali da sam iz Srbije.

I upravo je to vikao Stefan: Idemo, Nole.

Nije vikao ono što obično radi, na šta se osvrnuo i Đoković nakon osvajanja titule.

„Prvi put sam ga čuo da viče ‘Idemo, Nole’, do sada je uvek bilo ‘Idemo, tata’, rekao je Đoković.

Nasmejalo je to i Đokovića, a nije nepoznato da Stefan voli da prati tatu u stopu. Tako je na Vimbldonu bio redovno na treninzima, pa čak i razmenjivao neke udarce sa njim na travi. Tokom konferencije na Rolan Garosu je jednom prilikom sedeo na stepenicama dok je Đoković govorio i pazio na tatu.

Novak Đoković Foto:Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Tokom finala je čitav tim sve vreme bio uključen i davao Đokoviću podršku i savete. Ovog puta je najglasniji bio Miljan Amanović, Novakov fizioterapeut, koji je sve vreme prenosio savete Gorana Ivaniševića. Karlos Gomez-Erera je takođe bio veoma, veoma aktivan i davao savete kada god bi „zaškripalo“, iako je tih momenata bilo baš malo.

Poznato je da Đokoviću mnogo znači podrška porodice, ali zbog školskih obaveza deca mogu da dolaze uglavnom samo za vikende. To mu je dodatni motiv da stigne u završnicu turnira, jer zna da će onda i njih moći da vidi ranije, te da se posle zajedno vrate ili putuju dalje.

Tako je bilo više puta ove godine, kao na Rolan Garosu kada je proveo čitav dan sa porodicom. Isto to je uradio i u Torinu. Na Vimbldonu je bio letnji raspust, pa je Stefan mogao da bude sve vreme sa njim.

Porodica je za Đokovića svetinja i iznad svega, otuda i ne čudi koliko mu to znači.

„Moja deca su bila tu, donela su mi sreću i samopouzdanje večeras. Srećan sam što su bili ovde, dva dana su uzeli da budu van škole. Nadam se da nećemo imati problem sa učiteljicom zbog toga (smeh). Sjajno je što sam posao završio u dva seta“, rekao je Đoković nakon što je srušio Karlosa Alkaraza u polufinalu.

Uostalom, koliki im je tata uzor najbolje govori jedan snimak sa peharom nakon novog pokoravanja planete.

Novak Stefan Tara Đoković
Foto: Nova.rs

Novak je proveo sve vreme nakon finala sa decom, pa je čak i na terenu poljubio ruke Stefanu i Tari. Ovaj momenat je privukao veliku pažnju, a i Nova.rs je bila na licu mesta da vam dočara taj trenutak.

Đoković je gledao ka deci i u svakom trenutku i kada je davao izjave gledao je krajičkom oka gde se nalaze, iako je znao da na njih paze.

BONUS VIDEO Novak Đoković u finalu Završnog mastersa pobedio Janika Sinera

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar