Fiona Voker
Fiona Voker; Foto: Martin Elliot / Pyramid / SWNS / Profimedia

Misterija čuvenog teniskog postera i dalje nije do kraja razrešena.

Do danas nije razjašnjeno da li je to sigurnošću Fiona Voker (devojačko Batler) jer različiti izvori navode različite priče, ali je ova gospođa nakon 30 godina odlučila da potvrdi da je to ona.

PROČITAJTE JOŠ

Prvi put se pojavila u javnosti i pokazala lice tek 2011. godine (godinu dana nakon što je preminuo autor čuvene fotografije). Obelodanila je da se udala za milionera, uspešnog biznismena sa kojim je dobila troje dece.

Pokazala je lice sa 52 godine, a njena fotografija sa leđa iz mlađih dana prodata je u više od 2 miliona primeraka. Ipak, ona nije zaradila nijedan peni od nje. Ona čak nije ni ljubitelj tenisa, ali je želela da pozira za tadašnjeg dečka Martina Eliota. U tom trenutku je imala 18 godina, a oni su raskinuli par godina nakon što je snimljena čuvena fotografija.

Fotografisao je na Univerzitetu u Birmingemu, a ona je i danas ponosna na pozu.

„Najgora sam osoba na svetu kada je u pitanju novac. Da budem iskrena, nije mi smetalo u to vreme, a onda kada je fotografija postala poznata bilo je prekasno. Moja deca su rekla prijateljima da sam ja na fotografiji, ali im mnogi nisu verovali“, rekla je Fiona pre 11 godina.

Fiona Voker Batler
Fiona Voker Batler; Foto: BEN STANSALL / AFP / Profimedia

Prvi put je fotografija objavljena 1977. godine, a izdanje je posvećeno 25. godišnjici uspona britanske kraljice Elizabete Druge na tron. Izdavač je godinu dana kasnije prodavao ovu fotografiju kao poster, a ubrzo je prodata u više od dva miliona primeraka.

Pretpostavlja se da je fotograf Martin Eliot, a da je njegova devojka Fiona Batler bila model. Navodno ju je u septembru 1976. godine zamolio da mu pomogne, a pošto nije igrala tenis pozajmila je reket i ručno šivenu haljinu od prijateljice. Uzela je patike od oca, dok su od jednog psa uzeli teniske loptice.

Samo na ovoj fotografiji je Eliot prihodovao 250.000 funti, ali je to ujedno predstavljalo i kraj njegove karijere. Ne jer više nije bilo kreativnog naboja, već što izdavači nisu želeli da rade sa njim iz straha od potencijalno visokih honorara. Sve je završeno prilično tužno jer je umro u bedi 2010. godine, a Fiona koja nije zaradila od slike na kraju se udala za milionera.

„Bila sam naivna i ništa nisam dobila za nju, iako je postala jedna od najprodavanijih na ostvrima Velike Britanije i inostranstvu. Ali svaki put kada je pogledam, ne mogu da se ne nasmejem prisećajući se brezbrižnih i srećnih godina“, rekla je pre nekoliko godina kada je pozirala uz fotografiju koja ju je proslavila.

BONUS VIDEO Novak Đoković naručuje pesme Milici Todorović

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar