Olga Danilović
Olga Danilović; Foto: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Nastavlja sa odličnim rezultatima i plakala od sreće.

Olga Danilović plasirala se u finale WTA 250 turnira u Lozani, pošto je pobedila Ruskinju Anastasiju Potapovu sa 6:3, 6:2.

PROČITAJTE JOŠ

Koliko joj je ova pobeda značila svedoči i to što je zaplakala od sreće kada se meč završio. Napravila je odličan rezultat i najavila još bolje u budućnosti jer je savladala 45 pozicija bolje plasiranu rivalku. Odlično je otvorila susret i napravila brejk već u prvom gemu, uspela je da se vrati Potapova do 3:3, a onda Olga pravi dva brejka i dolazi do seta (6:3).

Onda je u drugom setu napravila dva brejka, propustila je dve meč lopte, a onda iskoristila treću meč i brejk loptu za veliko slavlje.

Sada se nalazi nadomak Top 100, pa je projektovana da od ponedeljka bude 104. igračica WTA liste.

Finale je na programu u nedelju kada dodatno može da popravi plasman, a rivalka će biti bolja iz duela Petre Martić i Karolin Garsije.

Danilović je tokom 2018. godine bila i 96. igračica sveta, a sada bi dobrim rezultatima mogla da nadmaši i taj uspeh. Nakon što je imala problema sa virusom i povredom vratila se u velikoj formi i od Rolan Garosa igra odlično.

Ovo je izuzetno bitno jer bi potencijalno osvajanjem turnira mogla da se nađe u dobrom poziciji da igra i US Open od glavnog žreba (bez kvalifikacija) što bi moglo da joj bude dodatni vetar u leđa.

Olga Danilović
Olga Danilović; Foto: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Rutinski je odradila kvalifikacije i onda u glavnom žrebu „skinula skalp“ iskusnoj Misaki Doi, a zatim u meču protiv Ruskinje Ane Kalinjinskaje uspela da spase meč loptu i preokrene za veliku pobedu.

Sličan scenario usledio je i u četvrtfinalu, gde je posle velike drame savladala Švajcarkinju Simonu Volert, tako obezbedi skok na 114. poziciju i približila se nadomak mesta koje joj donosi glavni žreb na US Openu.

Olga ima tek 21 godinu i tek može da zablista na najvećoj sceni.

BONUS VIDEO Novak Đoković naručuje pesme Milici Todorović

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare