Foto: EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

Novak Đoković je odigrao još jedan furiozan meč na Rolan Garosu i posle svega 83 minuta igre stigao je do plasmana u treće kolo.

Novak je pobedio 66. igrača sveta, Litvanca Ričardasa Berankisa sa 6:1, 6:2, 6:2.

PROČITAJTE JOŠ:

Pet izgubljenih gemova, odlična i sigurna igra, naravno, mnogo razloga da bude zadovoljan startom turnira u Bulonjskoj šumi.

PROČITAJTE JOŠ: Moćni Đoković stigao Federera na Rolan Garosu

Najbolji reket sveta je odmah po završetku meča u intervjuu za Eurosport rekao Barbari Šet da za sada u njegovoj igri sve funkcioniše po planu.

„Bio je to još jedan brz meč. Jako dobro sam počeo duel. Prva dva seta su završena za manje od sat vremena, potom je on tražio medicinski tajm-aut. Očigledno se nije osećao dobro i kretao kao što može, žao mi je zbog njegove povrede. Ipak, odradio sam svoj posao jako dobro, uradio sam sve ono što sam morao da uradim, da ga nateram da trči. Dobro sam servirao i ovo je najbolja stvar, poslušao sam savet da igram manje kratkih lopti. Zadovoljan sam današnjim izdanjem“, rekao je Đoković.

Na pitanje šta želi da da bude bolje u njegovoj igri u nastavku turnira, Novak je rekao da nema posebnog udarca koji bi trebalo poboljšati.

„Sve generalno, prosto taj intenzitet treba da se sačuva, naročito na početku meča. Bitno je od prvog poena pokazati fokus, da imate taj visok intenzitet tenisa, a ja sam to uspeo da uradim u oba meča. Dobio sam početni set u prvom meču sa 6:0, u ovom sa 6:1, na taj način želim da ulazim u mečeve, da dobijam samopouzdanje i lako prolazim kroz udarce. Uslovi su danas bili potpuno drugačiji, igrao sam prvi meč pod krovom, sada je bilo i vetra i sunca, ali sam se dobro prilagodio. Servis i svi udarci su lepo funkcionisali  tako da je bitno ostati na tom nivou“, zaključio je Đoković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar