Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, odlično igra na Rolan Garosu, a za to vreme jedna ulica na Kosovu i Metohiji nazvana je po njemu.

Kako prenosi televizija N1, ulica koja nosi ime po osvajaču 17 grend slem titula, nalazi se u selu Grnčar koje pripada opštini Klokot na jugoistoku Kosmeta.

PROČITAJTE:

Inicijativa o promeni naziva ulice potekla je od samih meštana, a dobili su podršku i od opštinske komisije i albanskih odbornika u opštini Klokot.

„Ta komisija je bila multietnička, znači bili su i albanski odbornici i albanski predstavnici sela, tako da su oni na terenu odradili posao sa građanima, identifikovali nazive ulica na teritoriji opstine. Tačno 72 naslova je bilo i takvi su naslovi jednoglasnim usvajanjem dobili je jednu finalnu odluku“, rekao je Dragiša Kojić, službenik za medije Opština Klokot.

Meštani sela Grnčar su ponosni što jedna njihova ulica nosi ime prvog svetskog tenisera.

„Nema koga nije pobedio, je li tako?“, rekao je jedan meštanin.

Na pitanje da li je ponosan, rekao je:

„Pa da vam kazem pravo, jesam. Čovek radi svoj posao, odigra lepo, pošteno. Pa dobro, možda je nekome simpatičan Đoković i među Albancima. Ne znam šta bih vam rekao, mi ga podržavamo.“

Selo Grnčar je deo opštine Klokot, a imenovanje ulice po famoznom srpskom teniseru ipak je izazvalo polemike.

„To ne smeta uopšte, ulica niti govori, niti jede, niti pije. Piši koju god hoćete, svejedno je.“, kaže jedan meštanin.

Neki drugi su bili protiv.

„Ja se ne bih složio s time, on nema nikakve veze sa Kosovom. Novak Đoković ne priznaje Kosovo, kad bih se ja pitao, glasao bih protiv.“

Ono što je zanimljivo je i to da je sa ovom ulicom spojena i ulica koja nosi naziv po srpskom košarkašu i bivšem selektoru, Saši Đorđeviću.

Mišljenja su različita, ali niko ne spori da Novak igra izvanredan tenis. Zato i jeste na vrhu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar