Foto: Printscreen Instagram

Švajcarski teniser Rodžer Federer stigao je u London gde će igrati ovogodišnji Vimbldon i verovatno poslednji put probati da osvoji ovaj grend slem.

Rodžer je do sada osvojio osam titula na londonskom grend slemu i u sredu popodne je sleteo u prestonicu Engleske i odmah otišao put Ol Ingland Klaba.

PROČITAJTE JOŠ:

Tamo se fotografisao sa trenerom Ivanom Ljubičićem i počev od ponedeljka, probaće da zaboravi šta se desilo na Centralnom terenu pre dve godine.

I dok organizatori turnira putem svojih zvaničnih naloga na društvenim mrežama najavljuju napad na devetu titulu, Federer će imati veliku prepreku u Novaku Đokoviću.

Srpski igrač je osvojio Rolan Garos u velikom stilu, posle pet setova sa Stefanosom Cicipasom, a pre dve godine je u pet setova vimbldonskog finala savladao upravo Švajcarca.

Federer je u kultnom okršaju imao dve meč lopte na svoj servis u 15. gemu petog seta i nije ih iskoristio. Đoković je posle toga uspeo da dođe do 13:12 i reši pitanje pobednika.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Roger Federer (@rogerfederer)

Švajcarski as je sada dve godine stariji, ima dve operacije kolena više iza sebe i na pragu je pete decenije jer puni 40 godina osmog avgusta.

I sam je u nekoliko navrata nagovestio da bi stoga ove godine mogao da odigra svoju poslednju sezonu.

Cilj mu je da proba da osvoji Vimbldon i Olimpijske igre, jer trofej sa Igara nema u svojoj kolekciji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram