Viktor Troicki Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Srpski teniser Viktor Troicki odlučio je da se povuče iz aktivnog bavljenja tenisom, preneo je teniski novinar Žoze Morgado.

Viktor je izgubio od Brendona Nakašime 2:6, 7:5, 3:6 u polufinalu kvalifikacija za Vimbldon za sat i 54 minuta tenisa, a ranije je najavio da će posle ovog turnira završiti karijeru.

PROČITAJTE JOŠ:

Nakašima je dobio prvi set brejkovima u šestom i osmom gemu sa 6:2, Troicki je dobio drugi brejkom u 11. gemu za 6:5 posle čega je odservirao za egal, dok je treći opet pripao 138. teniseru planete posle brejka u četvrtom gemu.

„Poslednji turnir je ujedno i sledeći turnir – Vimbldon. I definitivno sam rešio da posle toga okončam karijeru. Neću više igrati profesionalno i eto malo sam i emotivan, ali se i radujem tom trenutku i imam neke nove planove“, rekao je Troicki za Telegraf početkom meseca.

Kako nije stigao do glavnog žreba trećeg grend slema sezone, Morgado javlja da je odlučio da se povuče. Troicki je ranije najavio da ostaje u tenisu.

Od kraja prošle godine ima i funkciju selektora Dejvis kup tima Srbije. Na tom mestu je zamenio Nenada Zimonjića.

Viktor se profesionalno bavio tenisom od 2006. godine i za 15 godina profi karijere osvojio je tri ATP titule, dve u Sidneju (2015, 2016) i jednu u Moskvi (2010).

Dvaput je slavio i u dublu, u Sofiji i Bangkoku sa Zimonjićem i Kristoferom Kasom (2017. odnosno 2010). U singlu je bio 12. teniser planete i to mu je bio najviši renking iz juna 2011.

Kada je reč o timskim dostignućima, ono najveće je Dejvis kup iz 2010, zatim Svetski kup 2012. i 2009. kao i ATP kup prošle godine sa Srbijom.

Kada je reč o čuvenoj „salatari“ nju su srpski igrači izborili upravo zahvaljujući Viktoru, koji je u odlučujućem meču pobedio Mikaela Ljodru sa 6:2, 6:2 i 6:3.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar