Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino)

Jedan je od najpoznatijih trenera u tenisu, a njegova prognoza je sada drugačija od svih ostalih.

Patrik Muratoglu je odnedavno postao novi trener Simone Halep, a pred takmičenje na Rolan Garosu odlučio je da izloži svoj spisak favorita.

Po njemu najviše šansi za titulu ima Karlos Alkaraz.

„Alkaraz je u ovom momentu verovatno najtvrđi teniser na turu. Osvojio je titule u Barseloni i Madridu, nekoliko nedelja ranije i u Majamiju. U Madridu je postao prvi igrač koji je pobedio Nadala i Đoković na istom šljakaškom terenu“, poručio jeje Muratoglu.

Kao da nije bilo dovoljno začuđujuće što očekuje od tinejdžera da osvoji prvi grend slem i to u trenutku kada nikada nije stigao dalje od četvrtfinala na grend slemu, već je i drugi favorit drugačiji izbor od većine ostalih.

„Stefanos Cicipas. Finalista Rolan Garosa iz prošle godine. Cicipas se dobro spremio za šljaku pred Rolan Garos, odbranio je titulu u Monte Karlu i sakupio dosta velikih pobeda ove sezone“, poručio je Muratoglu.

Govorio je i o Đokoviću, kog vidi tek kao trećeg favorita, ali je o njemu govorio biranim rečima.

„Veliki su ulozi za Novaka na Rolan Garosu, prošle godine je bio dominantan na nekoliko grend slem turnira, a ovo mu je tek prvi u ovoj sezoni. Ako osvoji, izjednačiće se sa Rafaelom Nadalom, a onda će biti u dobroj poziciji i da preuzme primat po osvojenim grend slemovima“, završio je Muratoglu.

BONUS VIDEO Novak Đoković emotivno o prvom meču sina Stefana

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare