Danilo Ikodinovic
Danilo Ikodinović Foto:FoNet/Aleksandar Barda

Nekadašnji vaterpolista Danilo Ikodinović sakupio je 440 hiljada dinara za pomoć Eleni Krstivojević i njeno lečenje.

PROČITAJTE JOŠ:

Ikodinović je u sredu oglasio licitaciju majice iz Tokija, sa potpisima svih reprezentativaca i osvajača zlatne olimpijske medalje u Japanu.

Tri dana kasnije objavio je da je najviša ponuda stigla iz Australije i da iznosi nešto manje od četiri hiljade evra.

„Završena licitacija, najveću ponudu je dao naš čovek iz Australije, 440.000 dinara! Svaka čast i hvala do neba i nazad! Hvala svim učesnicima licitacije. Nastavljamo dalje od sutra. Imamo još vrednih stvari. Hvala još jednom“, napisao je Ikodinović na društvenim mrežama.

Majicu je dobila Maja Ognjenović, Ikodinovićeva supruga, od Žaeta Petrovića, trenera golmana vaterpolo reprezentacije Srbije.

Ikodinović je i ranije rekao da ne želi da licitacija ide preko humanitarnih organizacija i naveo da će novac predati majci Elene Krstivojević.

Inače, Olimpijske igre u Tokiju bile su poslednje za čak sedmoricu vaterpolista, među kojima su Filip Filipović, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović, Milan Aleksić, braća Duško i Gojko Pijetlović i golman Branislav Mitrović.

Kada je reč o Eleni, ona je dvoipogodišnja devojčica koja boluje od retke genetske progresivne bolesti (Alpha-manosidosis) koja pogađa jedno od milion novorođenčadi.

Bolest karakteriše nesposobnost organizma da pravilno razgrađuje složene šećere, što dalje negativno utiče na brojne vitalne funkcije i organe.

Zato se javljaju problemi sa vidom, sluhom, respiratorne infekcije, problemi sa jetrom, srcem i brojne druge teške posledice, a nije isključen čak ni smrtni ishod ljudi koji od nje boluju.

Ukoliko vi želite da donirate novac za Elenu, to možete da učinite na sledećih nekoliko načina:

Slanjem SMS poruke sa brojem 1084 na 3030;

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišite human1084 i pošaljite SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001216347-51

Uplatom na devizni račun: 160600000121670447

IBAN: RS35160600000121670447

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram