Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

Američki teniser Tejlor Fric postao je prvi iz svoje zemlje još od 2003. godine koji je na svakom od grend slemova prošao u drugu nedelju.

Foto: Nova.rs; shutterstock

Andre Agasi je pre njega to uspeo da uradi pre više od dve decenije, kada je stigao do titule u Australiji, do četvrtfinala na Rolan Garosu, do četvrte runde na Vimbldonu i do polufinala US Opena.

PROČITAJTE JOŠ:

I nakon toga je bilo poznatih lica na ATP turu iz Sjedinjenih Država, ali ni Endi Rodik, Mardi Fiš, ni Džon Izner, Sem Kveri i ostali nisu uspeli da urade isto do Frica.

Tejlor je u Australiji ove godine stigao do četvrtfinala gde ga je pobedio Novak Đoković u četiri seta. U Parizu je stigao do četvrte runde gde ga je porazio Kasper Rud, u Londonu ga je u četvrtfinalu izbacio Lorenco Museti, a u Njujorku ga u četvrtom kolu čeka Kasper Rud.

Time je Fric postavio dobar domaći zadatak i nekim novijim zvezdama američkog tenisa poput Bena Šeltona i Frensisa Tijafoa, a kada su na to njegovo dostignuće iz ESPN ukazali, našalio se na njihov račun – i to zbog devojke.

„Sviđa mi se pohvala od ESPN-a, ali vi na Instagramu pratite moju devojku, a ne mene, tako da smo u svađi“, napisao je Fric.

BONUS VIDEO: Trening Novaka Đokovića na US Openu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar