O2 Arena london
O2 Arena london; Foto: EPA/ANDY RAIN

Teško da postoji još jedna dvorana koja vas ovako ostavi bez teksta u Evropi.

Građena je četiri godine, a evidentno je da je isplaniran svaki i najmanji detalj (osim možda jednog).

PROČITAJTE JOŠ

Kada dođete do dvorane iz „tjuba“ otvara vam se širok trg pred očima. Sve je ovog puta bilo u znaku Lejver kupa, a spolja ne deluje toliko impersivno kada se vidi šta sve zapravo dvorana nudi.

Spolja ovaj objekat koji je nastao „Milenijum dom“ izgleda gotovo kao cirkuski šator, ali iznutra je to potpuno drugi svet.

Zapravo je malo reći svet, bliže je to odrednici kosmos. Za svakog člana porodice će se ovde naći šta da radi jer ima svega od luksuznih svetskih brendova, preko bioskopa, do prodavnica hrane. Ma, bukvalno svega.

Jedino što je ostalo čudno je nepripremljenost Engleza. Kada sam stigao tog 20. ujutru ispred dvorane sve je i dalje izgledalo nespremno. Niko nije imao informaciju da mi kaže kako doći do trening centra (zaustavili su me na jedinom prohodnom putu), niko nije znao gde je medija centar, a onda sam pomislio da me neko zafrkava (eufemizam) kada sam pitao.

O2 arena London
O2 arena London; Foto: Nova.rs

„Dobro, pošto ne znate ništa od toga, da uprostim. Kažite mi gde je ulaz D, pa ću se odatle snaći sam“, rekao sam jer sam na mapi video da je samo bitno da dođem do sektora D. A onda me je smlatio odgovor.

„Radim u O2 areni i niko me nikada nije pitao gde je ulaz D, ne znam mora da je tamo“, rekla je jedna žena očigledno ponosna na svoju radnu knjižicu i nesigurna u ono što bih mogao sledeće da kažem.

Pomislim rano mi je da sad ulazim u neke rasprave, pokazujem im na neke putokaze i odlazim…

Inače ova dvorana ima ogroman prsten koji je okružuje i koji predstavlja šoping centar i poseban sprat za najsluksuzniju moguću robu. Kako to izgleda ćete videti na fotografijama, ali da li iko može da pogodi da je zapravo dvorana za sport? Pa, ona je mnogo više od toga.

Jeste jedna od retkih u Evropi gde su igrani NBA mečevi (godinama je ovde bio igran Završni masters u tenisu), ali je ujedno i dvorana koja godinama ima najviše prodatih ulaznica za muzičke događaje iako je zapravo otvorena tek oko 200 dana godišnje (sedam meseci). Drugi na listi je Medison Skver Garden koji je godinama bio neprevaziđen. Upravo u tome je čar O2 arene u neverovatnoj moći da se transformiše i potpuno promeni.

Zanimljivo da je čitavom dužinom kompleksa pobodeno nekoliko ogromnih žutih stubova koji daju iluziju da su zapravo šatorski balvani koji su ranije kucani u zemlju. Da, da i o tome se vodilo računa.

O2 arena London
O2 arena London; Foto: Nova.rs

Ipak, za tenis je provereno jedna od najatraktivnijih, a karte sada dostižu i vrtoglavu svotu od 68.000 evra. Zaista toliko je interesovanje da se poslednji put na teren vidi Rodžer Federer, pa još ukoliko to bude protiv Rafeala Nadala ili Novaka Đokovića (pa i Endija Marija ako pitate Engleze).

U nastavku pogledajte fotografije koje će vas verovatno oduševiti, barem podjednako koliko i nas.
Sponzor Lejver kupa na nova.rs je Erste banka

O2 arena London; Foto: Nova.rs
O2 arena London
O2 arena London; Foto: Nova.rs
O2 arena London
O2 arena London; Foto: Nova.rs
O2 arena London
O2 arena London; Foto: Nova.rs
O2 arena London; Foto: Nova.rs
O2 arena London
O2 arena London; Foto: Nova.rs
O2 arena London; Foto: Nova.rs
O2 arena London; Foto: Nova.rs

BONUS VIDEO Pogledajte kako izgleda O2 arena u kojoj igraju košarkaši Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar