Foto: Italy Photo Press / Zuma Press / Profimedia

Moraće da nađe dodatnu snagu.

Novaka Đokovića u subotu u Torinu očekuje meč polufinala Završnog mastersa protiv Karlosa Alkaraza. Dueli Srbina i Španca su za kratko vreme postali teniski klasici, a sve je dodatno začinjeno i borbom za prvo mesto na ATP listi.

PROČITAJTE JOŠ

Obojica tenisera su tokom grupne faze zabeležila po dve pobede i jedan poraz, ali će Španac zbog jedne stvari biti u prednosti.

Naime, kada se pogleda vreme koje su igrači proveli na terenu, Đoković je po tom kriterijumu neuporedivo umorniji.

U duelima sa Runeom, Sinerom i Hurkačom srpski teniser je na terenu ukupno proveo 8.23, dok je Alkaraz u mečevima protiv Zvereva, Rubljova i Medvedeva na terenu proveo 5.10.

To je razlika od 3.13 minuta u tri meča koja pokazuje da je posao Đokovića u grupi bio neporedivo teži i iscrpljujući i da nije imao dan za odmor, verovatno bi bio u daleko inferiornijoj situaciji u odnosu na Španca.

Alkaraz je na primer odigrao samo jedan meč preko dva sata i to u prvom kolu protiv Zvereva, dok je Đoković dva puta igrao mečeve duže od tri sata

Da je njegova grupa bila teža, pokazuje i podatak da je Janik Siner koji je bio sa njim na terenu proveo 7.08, a njegov rival iz Alkarazove grupe, Danil Medvedev ubedljivo najmanje od sve četvorice, svega 4.40.

BONUS VIDEO Karlos Alkaraz za SK: Uživaću u duelu sa Novakom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar