Foto: Printscreen/Instagram

Alžirska teniserka Ines Ibu objavila je emotivan video snimak koji je adresirala na ime trećeg tenisera sveta, Austrijanca Dominika Tima.

Ines, koja je 620. na WTA listi, rešila je da se javno obrati Austrijancu koji je nedavno rekako kako ne želi da daje svoj novac da bi pomogao igračima ispod 100. mesta na svetskoj listi.

Tim je tada rekao da ne vidi zašto bi tako nešto činio kada, kako je rekao, „mnogi od njih ne žive profesionalno“.

Ibu, koja je malo poznata u svetskim okvirima, bila je duboko povređena ovakvim stavom finaliste Rolan Garosa i Australijan Opena.

View this post on Instagram

Dear Dominic, Your last words were hurtful to say the least, the reason why i decided to write you this open letter. Hopefully you’ll change your mind about me and many of us sharing the same situation after watching this video. Don’t get me wrong, i don’t blame you for what you are or this current situation because after all, it’s mainly up to national and international federations to look after tennis family and sort out difficulties, for the sake of this sport. But this answer is a way to bring light to our situation and maybe also protecting our integrity… Our voice deserve to be heard also… Thanks for those who helped me put my anger into words, and words into images?? @players_voice @tennistv @tennischannel @tennislegend @tennis.reporter @behindtheracquet @itf__tennis @wta @atptour @tennismagazinefrance @functionaltennis @wearetennis @playersvsitf @rafaelnadal @djokernole @k1ngkyrg1os @rogerfederer @andymurray @patrickmouratoglou @serenawilliams @onfiresports @dreddy_ja @onsjabeur @ajplus @lequipe @lemondefr @washingtonpost @athlete365 @olympicchannel @qatartennis @rafanadalacademy @ajplusfrancais @remi_physiosport @selimasfar @adelaref @gym_factory_casablanca @bonbinodz @keeponrizing @adleneg17 @bbcsport @skysports @beinsports_fr @beinsports @espntenis @worldteamtennis @welovetennisofficiel

A post shared by Ines Ibbou (@ines_ibbou) on

U devetominutnom videu, koji je postavila na svom Instagram profilu i koji je počela rečima, ‘Dragi Dominik’, ispričala je svoju životnu priču kako bi pokazala sa kakvim se preprekama suočavala od početka karijere.

Izmešu ostalog ona u obraćanju kaže:

„Živim za taj dan kada ću biti u stanju sebi da priuštim da roditeljima kupim poklon. Sanjam taj dan. Ja sam usamljena devojka, putujem svetom menjajući tri aviona, uvek tražeći najeftinije karte“, kaže Ines.

Ona je upitala Austrijanca da li se i on suočava sa teškoćama koje ona kao niže rangirana igračica ima.

„Da li menjaš šljaku i beton iz nedelje u nedelju kao što ja činim? Da li ti završavaš turnire sa rupama u patikama, kao što je slučaj sa mnom? Dragi Dominik, za razliku od tebe, mnogi dele moju stvarnost. Samo da te podsetim, nismo preživeli do sada zahvaljujući tvom novcu. I niko od tebe ništa nije ni tražio. Inicijativa je krenula od darežljivih igrača koji su pokazali istinsko saosećanje visoke klase“, dodaka je Ibu.

PROČITAJTE JOŠ:

Novak Đoković je bio jedan od pokretača ideje za fond „Player Relief“ koji je prikupio oko šest miliona dolara za pomoć najugroženijim teniserima i teniserkama. Ines je dodala da je u ovoj krizi svako pokazao kakav je.

„Dominik, nismo ti ništa tražili, osim da poštuješ naše požrtvovanje. Igrači poput tebe me inspirišu da se držim svojih snova. Molimo te, ne ruši nam ih“, zaključila je alžirska teniserka.

Njeno obraćanje naišlo je na lavinu podrške i simpatija. Venus Vilijams je bila jedna od onih koja je prokomentarisala obraćanje.

„Ti si moj heroj!“, poručila je Amerikanka, dok joj je Ines odgovorila – „Ti si oduvek bila moj heroj, a sada si još više. Hvala ti“.

Nik Kirjos je takođe poručio igračici da nastavi sa borbom.

„Poštovanje. Nastavi tako, uvek sam voljan da te podržim“.

Obraćanje je stiglo i do ušiju političara, pa je predsednik Alžira Abdelmađid Tebune poručio da ima njegovu podršku i da će ministarstvo sporta ubrzo naći način kako da joj pomogne.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar