Foto: EPA-EFE/Fernando Alvarado

Fudbaler Barselone Đerar Pike, koji je jedan od osnivača investicionog fonda "Kosmos", koja sponzoriše Dejvis kup, sumnja da će finalnog turnira biti ove godine.

Madrid je u novembru prošle godine bio domaćin Dejvis kup timovima koji su igrali prvi put u novom formatu, a titulu je osvojio domaćin, reprezentacija Španije.

„Kosmos“ je uložio tri milijarde evra kako bi dobio prava na ovaj turnir koji se sada igra krajem sezone kao finalni turnir Dejvis kupa.

Pike, koji je imao dosta problema da u „Kaha mahika“ dovede najbolje igrače, sada kaže da je pesimista po pitanju toga da će turnira biti ove sezone, pre svega zbog restrikcija u Španiji koje se tiču pandemije koronavirusa.

„Pomalo sam pesimista, organizovati Dejvis kup bez navijača je teško. Mnogo je toga neizvesno, slušamo šta govore ministar sporta i Vlada, ne znamo da li će publici biti dozvoljeno da prisustvuje. Postoje različita mišljenja i niko nije siguran da li ćemo igrati normalno ili pred praznim tribinama“, kaže Pike.

PROČITAJTE JOŠ:

On dodaje da je karantin u Španiji učinio težim pripreme za ovo takmičenje, ali dodaje i da tim i dalje nastavlja sa radom u slučaju da Vlada Španije da zeleno svetlo za povratak publike na sportske događaje.

„U narednih neoliko nedelja će mnogo toga biti jasnije, trudimo se da budemo spremni u svakom slučaju. Ljudi rade od kuće, u Madrid ne možemo da putujemo, ali spremni smo da se vratimo tamo ako dobijemo dozvolu“, poručuje defanzivac Barselone.

Igrači prvaka Španije su počeli da treniraju prošle nedelje, a očekuje se da će se La Liga nastaviti 12. juna, ali pred praznim tribinama.

„Imamo samo mesec dana da se pripremimo, nema kontrolnih mečeva. Iako mislim da u La Ligi rade u našem najboljem interesu i ne očekuju da bude povreda, koji dan više za pripreme ne bi bio na odmet“, zaključio je Pike.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar