EPA-EFE/IAN LANGSDON

Nekadašnji španski teniser Aleks Koreča poručuje da je perfektan scenario to što će se u finalu Rolan Garosa sastati Novak Đoković i Rafael Nadal.

„Za mene je ovo finale iz snova. Broj jedan protiv broja dva na svetu. Obojica tenisera jure Rodžera Federera. Nadal igra za 13. titulu ovde, Novak traži 18. Grend slem. To je perfektan scenario“, smatra nekada drugi reket sveta.

PROČITAJTE JOŠ

Španac ističe da ga je Novak na nekin način neprijatno iznenadio, s obzirom na to da je propustio priliku da reši meč jako brzo, i to s 3:0 u setovima.

„Novakov meč je trajao duže nego što sam očekivao, to bi moglo da mu da snagu i ritam. Da pobedite Rafu morate da idete preko svojih limita i ako dugo niste osetili limit onda može da bude teško. Ne mislim da će polufinale značajno uticati. Novak je svež, spreman za borbu. Zna da igra protiv najboljeg u istoriji na šljaci i da je to verovatno najveći izazov u ovom sportu“, jasan je Aleks.

Koreča je najbolje sačuvao za kraj, poručivši da finale Rolan Garosa u nedelju od 15 časova neće biti običan, već istorijski meč.

Pročitajte još: „Ovo je Rafina kuća. Pobediti ga u Parizu najveći je izazov“

„Znaju i Nadal i Đoković da je ovo neverovatan momenat za stvaranje istorije. Mislim da će biti nervozniji jer znaju da igraju za nešto posebno. Ne igraju još samo jedan meč već igraju za istoriju. Mislim da ćemo u nedelju gledati nešto neverovatno“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar