Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Rafael Nadal je u tri seta savladao Dijega Švarcmana, 6:3, 6:3, 7:6 (0) i u nedelju će igrati za svoju 13. titulu na Rolan Garosu.

Španski teniser je potvrdio da je u odličnoj formi, a Švarcmanu se tako revanširao za poraz u četvrtfinalu Mastersa u Rimu, koji je prethodio ovom turniru.

PROČITAJTE JOŠ:

Logično, Nadala su posle pobede nad Argentincem pitali šta misli o eventualnom finalu sa Novakom (tada je meč Srbina i Cicipasa još bio u toku).

PROČITAJTE JOŠ: Nadal u finalu Rolan Garosa, igraće za 13. pehar u Parizu

Nadal je sa Novakom igrao sedam puta u Parizu ima 6:1 u pobedama, ali Nadal smatra da u eventualno novom okršaju, to ne bi bilo od presudne važnosti.

„Ne mislim da će to biti od velike važnosti. Drugačije su okolnosti, drugačiji turnir, situacija, zar ne? Ne znam, videćemo sve u nedelju. Ne mogu da predvidim budućnost, zar ne? Jedino što znam ako budem igrao sa Novakom je da ću morati da igram najbolji tenis. Bez toga, situacija je veoma teška. Znam da je ovo teren na kojem sam igrao dobro veoma dug period, tako da to pomaže. Ipak, i on ima ovde sjajan skor, bio je u završnici skoro svaki put kad bi igrao“, kaže Nadal.

Svestan je značaja novog meča sa Novakom, jer je tu u igri i trka za grend slem rekorde.

„Novak je jedan od najtežih mogućih rivala, ali ja sam tu da odigram najbolje što mogu. Volim da igram po ovom scenariju. Znam kako da napravim korak unapred. Mislim da sam to uradio i danas. Za nedelju to neće biti dovoljno. Potreban mi je novi scenario. To je ono što je potrebno. Radiću naporno da se tako nešto dogodi“, poručio je Nadal.

Protiv Švarcmana, Španac je odigrao mnogo bolje nego u Rimu. Posebno je bio agresivan na drugi servis Argentinca.

„Imao sam i ovde drugačiji scenario. Bio sam i spremniji nego u tom meču. Rim mi je bio prvi turnir u šest meseci, veliki izazov protiv Dijega. To iskustvo iz Rima mi je pomoglo na neki način, jer sam mogao da pogledam meč naknadno, analiziram šta je išlo, a šta nije. Izašao sam ovog puta na teren sa jasnim planom, odlučno. Taktički sam odigrao meč na pravi način. U povoj polovini početnog seta imao sam nekoliko grešaka, taktički i tehnički, ali generalno, zadovoljan sam. Bila je to važna pobeda protiv veoma dobrog igrača. Da biste dobili Dijega morate mnogo da radite i da ceo meč igrate dobro, a to sam uradio danas. Posebno u taj-brejku. Trebalo mi je malo više agresivnosti onda kada sam imao prednost u trećem setu. Propustio sam par prilika da ranije završim meč“, dodao je Nadal.

Španski teniser je rekao i da su uslovi za igru sada bolji nego u ranijem delu turnira.

„Znamo da brzina i odskok loptice nisu veoma visoki ove godine, čak i kad igrate po danu nije tako toplo. Ipak, uslovi danas su bili možda i najbolji od početka turnira. Bilo je 16 stepeni, bez mnogo vetra. Osećaj je bolji. Senka smeta, ali generalno, sve je to logično. Nisu bili loši uslovi za tenis. Kada igrate u 23 sata uslovi su teški, čak i opasni za telo, pogotovo za stare kosti kao što su moje“, nasmejao se Nadal.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar