Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Novak Đoković će u nedelju 11. oktobra po peti put igrati za trofej na Rolan Garosu, a protivnik je najteži mogući, Španac Rafael Nadal.

Dvanaest puta je teniser sa Majorke trijumfovao na terenima u Parizu, nikada nije poražen u finalu i jasno je kakav izazov čeka svetskog broja jedan.

PROČITAJTE JOŠ:

Nadal i Novak su sedam puta do sada igrali na ovom turniru, Španac u pobedama vodi sa 6:1, ali Novak ima svoju računicu.

PROČITAJTE JOŠ: Henman: Novakovi udarci s druge planete; Mats: Prednost Rafi

Protiv Cicipasa je pokazao zrelost šampiona, posle svih propuštenih prilika nije izgubio mirnoću, iako je posle meča priznapo da je u njemu ključalo.

„Spolja sam možda delovao smireno, ali unutar mene nije bilo tako. Nije se to videlo sa strane, bio sam dosta uzdrman, ali sam uspeo da ostanem meču i pobedim. Srećan sam zbog toga“, rekao je Novak.

Nadal je najveći izazov, svestan je koliko će pažnja ljubitelja sporta i tenisa biti usmereno ka nedeljnom finalu.

„Ovde je Nadal glavni teniser, jer je ovo njegova kuća, ako imamo u vidu sve titule koje je osvojio. Uspeo da ga pobedim u četvrtfinalu 2015. godine. Nadam se da ću uspeti da se oporavim do meča. Pobediti Nadala na Rolan Garosu je možda najveći izazov koji postoji u našem sportu. Raduje me što sam tu, a motivisan sam da pobedim“, rekao je u kraćem intervjuu po završetku meča.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar