Olga Danilović Foto:Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

U eri društvenim mreža često ljudi zamenjuju povezanost sa drugima (prijatelji, praćenja, itd.) sa otvorenim pozivom za diskusiju ili da je sasvim u redu da nekoga vređaju. Na meti uvreda se našla i Olga Danilović.

Srpska teniserka završila je takmičenje u Jasiju u Rumuniji jer je sa 7:6, 6:4 slavila Maja Čvalinska iz Poljske, a onda je doživela novi šok.

PROČITAJTE JOŠ

Zapravo, ona je, nažalost, verovatno i navikla na sramne poruke, na vređanje i psovanja u prijemnom sandučetu, ali je javnost ostala zgrožena kada je videla kakve poruke zapravo dobija.

Olga je bila favorit na meču, izgubila je susret, a to je značilo da neko mora da je „počasti“ vređanjem jer je, pazite sad, pao na tiketu.

Dao je jedan korisnik Instagrama sebi za pravo da vređa Olgu (pretpostavlja se zbog kladionice), a verovatno je najgore od svega što se vidi da to čini od marta ove godine u različitim razmacima. Jedan mladić je 21-godišnju devojku vređao, a nastavio je da to čini čak i kada mu ona nije odgovorila prva dva puta na poruku.

Ipak, verovatno će se gorko pokajati jer je sada javno objavljena njegova slika i korisničko ime. Sve ovo se dešava u zemlji koja pokušava da iskoreni nasilje nad ženama, a zaboravlja se da je i verbalno (ali i internet) zlostavljanje neretko početak.

Krajem 2021. godine je Zorana Mihajlović, predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, istakla da svaka treća žena u Srbiji trpi neki vid nasilja. Poražavajući podatak je još gori kada se zna i da je u 2020. i 2021. godini zabeležen porast nasilja nad ženama.

Ipak, vratimo se na slučaj Olge Danilović, za sada osim javnog poniženja ovaj korisnik nije kažnjen na bilo koji drugi način.

Ipak, na ovo mizoginističko ponašanje ne sme biti zažmureno…

Olga Danilović uvrede
Olga Danilović uvrede; Foto: Screenshot Instagram danilovicolga

BONUS VIDEO Olga Danilović tražila od navijača da ućute, Ruskinja plakala zbog publike

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare