Osman Bukari; Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Posle ove utakmice možete slobodno da stavite pare na Bukarija i ako se trka sa hrtovima.

Malo šta može da se zameri ekipi kad odigra ovako sigurno kao što je to uradila Zvezda u sredu uveče i pobedila 5:0.

Odbrana je igrala koliko treba za rivala renomea i kvaliteta Pjunika, vezni red je radio šta je trebalo, a napad je bio brz, tečan i najčešće tačan, rečju – ubitačan.

PROČITAJTE JOŠ...

Simfoniju na terenu je, začudo, kvario Aleksandar Katai, ali može valjda i on da nekad ima svoju „žutu minutu“.

Osim toga, ako njega i Mirka Ivanića potpuno zaseni drugi par ofanzivaca Zvezde, to je stvarno ravno čudu, bar u prethodnih godinu i po dana. A baš to se desilo.

Borjan je „spavao“, Eraković i Milunović su „krpili“ rupe, Dragović je mogao komotno da stavi šeširče na glavu i da zabaci štap za pecanje.

Kada bude jači protivnik, moraće i žešće da se preznoji i pokaže zašto je lani bio jedan od najboljih u ekipi.

Osman Bukari i Kings Kangva su odigrali nešto veoma blisko perfektnom meču ako to postoji, jer je Kangva po dijagonali pokrivao ceo teren, a Bukari kažnjavao svaku grešku odbrane rivala pa ni epilog nije mogao da bude drugačiji od ubedljive pobede Zvezde za miran revanš u Jermeniji.

Milan Borjan – Nije imao posla do 28. minuta i tada je u gužvi posle centaršuta sa desnog krila nešto slabije reagovao pa je saigrač morao da „čisti“ loptu. Mimo toga je više mogao da „kulira“ i gleda šou Bukarija i Kangve, pošto je do kraja poluvremena još jednom samo morao da izađe na visoko odbijenu loptu od živog zida. Solidno se bacio i u 63. minutu, tek da se ne „ohladi“ – 6.

Strahinja Eraković – Kako se nadao dobro se udao posle sudara sa Dragovićem u jednoj od prvih akcija na meču. Završio je na zemlji, posle kad se pridigao držao je desnu stranu odbrane Zvezde i radio je to dobro. Ispravio je grešku Milunovića i blokirao šut u 21. minutu kada je Jermenima otvorena kontra. U kontri je potom stigao i sjajno uklizao Dašijanu. Dobio još nekoliko vazdušnih duela, odigrao veoma dobro i bio najbolji u odbrani – 7.

Crvena zvezda vs Pyunik Foto:Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Aleksandar Dragović – Nije ovo bilo njegovo veče. Mogao je i bolje da reaguje u nekoliko navrata tokom prvog dela, mada većih grešaka nije bilo. Ako se izuzme to što je dobio karton za slobodnjak u opasnoj zoni na 18, 19 metara od gola Zvezde, ostalo je bilo – ok, ne više od toga. U drugom delu imao jednu intervenciju i jedno istrčavanje napred – 6.

Nemanja Milunović – Od starta je izlazio u sredini malo ispred Dragovića i Erakovića zbog igre glavom kod dugih lopti Pjunika. Pokupio je i fleku nakon nešto slabijeg starta Dragovića pred šesnaestercem svog tima u 9. minutu. Poklonio loptu rivalu u 21. minutu za pokušaj ka golu Zvezde. U drugom delu uglavnom ne toliko primetan, ali bez grešaka – 6,5.

Milan Rodić – Probao posle driblinga da šutira u 37. minutu, preko gola. Dotle solidno istrčavao napred pošto u odbrani nije bilo mnogo posla. Nekoliko puta istrčao napred, nije uvek dobio loptu, pa je bespotrebno gubio snagu koju nije trošio pozadi. Ivanić ga nije pronašao kada se nudio tokom drugog dela igre, pa je ostao na jednom pokušaju. Sve je uprskao u 89. minutu kada je dobio dva žuta kartona za nekoliko desetina sekundi i bio isključen – 5.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Gelor Kanga – Dobro je krpio ispred odbrane ono što se i očekuje od momka koji je više zadnji vezni nego osmica. Tako je pokupio i presekao pas Pjunika oko 40. minuta pred svojim šesnaestercem. U ranoj fazi drugog dela izlazio je nešto više napred kada bi Kangva otišao na stranu. Dotle se mahom dodavao sa Dragovićem pozadi. Šutirao na gol u 65. minutu posle povratne Bukarija, nije to bila „ona“ praćka kakvu ima. Nije imao sreće da pogodi u 74. minutu za „petardi“, ali je odigrao korektan meč – 6,5.

Kings Kangva – Opasno centrirao posle prekida u 14. minutu za dobar pokušaj Pešića, odmah posle toga strpljivim pasom stvorio višak na levoj strani iz kog je Zvezda mogla da zapreti, bilo ga je svuda i dobro je kombinovao sa Bukarijem. Uzeo je i loptu i povukao kontru iz koje je Bukari „preznojio“ golmana jerevanskog tima u 16. minutu. Našao se na pravom mestu u 33. minutu kada je u petercu sačekao loptu Bukarija i posle VAR provere dobio gol za 2:0. A onda krešendo u 44. minutu kad je poslao pas u prazno za Bukarija i 3:0. Već u prvih pet minuta nastavka oduzeo je dve lopte rivalima na sredini. Čovek je radio sve i samo zbog kvaliteta protivnika nije dobio veću ocenu, kao i Bukari – 8,5.

Crvena zvezda vs Pyunik Foto:Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Mirko Ivanić – Driblao je u 18. minutu pred golom pokušao da izađe sam ispred Davida Jurčenka. Golman Pjunika ga je zaustavio i iznudio faul u dobroj situaciji ali se videlo da Mirko ima samopouzdanja. To je pokazao i posle pola sata igre kada je jednim dodavanjem dao žestok for Bukariju, a ovaj pokazao koliko je brz i Ivanić je upisao asistenciju za gol i 1:0. U nešto sporijem drugom poluvremenu imao je jednu, dve dobre reakcije u odbrani do 60. minuta, probao glavom u 68. minutu kada je izblokiran. Posle toga bio nešto aktivniji izlaskom Kataija, ali odigrao ispod svog kvaliteta ako se izuzme asistencija – 6,5.

Aleksandar Katai – Uglavnom ga je lopta zaobilazila u prvih pola sata jer je bio u sredini, a napadi su mahom išli po bokovima. Zato je bio „nevidljiv“ ako se izuzme poneko dodavanje ka saigračima. To ga je uvelo u nervozu pa je možda bilo deo razloga zašto je u 25. minutu dobio žuti posle prigovora kod sudije. Bilo je jasno da mu više prija krilo. Komplikovao je kontru posle četrdesetak minuta igre i ostavio Rodića „da visi“ u punom sprintu na levom krilu. Bio u šansi na kraju poluvremena pred golom, onda i na početku drugog kada je promašio loptu. Izašao je u 67. minutu – 6.

Crvena zvezda vs Pyunik Foto:Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Osman Bukari – Dobro je krenuo i ispratio kontru u drugom minutu pa na evropskom debiju za Zvezdu hladnokrvno matirao golmana Pjunika. Trud mu je bio uzaludan jer je poništen ne njegovom krivicom zbog ofsajda u kontri. Bio je brz i aktivan na desnoj strani, imao je još jedan solidan šut po zemlji u prvih pola sata dok nije pokazao kakva je „mačka“. Ivanić mu je u kontri poslao loptu, ovaj je u prašini ostavio čuvara i onda obišao Jurčenka za 1:0. Ni tri, četiri minuta kasnije asistirao je Kangvi posle dva dobra driblinga za 2:0. Kroz noge igrača, pa od stative, iza leđa Jurčenka smestio je loptu u 44. minutu i već tada se kandidovao za igrača utakmice. Izblokiran je na startu drugog dela, ali je matirao golmana i treći put iz prve polušanse koja mu se otvorila u 70. minutu – 9.

Aleksandar Pešić – Iako nije tokom prvog dela igre dao gol, dobro se kretao, povezivao linije igre i nekoliko puta se našao u šansi. Najprimetnija je svakako ona kada je glavom probao da zatrese mrežu protivnika i Jurčenko je odbranio u 14. minutu. Posle toga je mahom bio podrška „poludelima“ Kangvi i Bukariju. Dobro je reagovao u 56. minutu kada je izbio loptu glavom pred svojim golom, pa do kraja nije ostao samo na igri u napadu – 6,5.

Foto: Starsport

Slavoljub Srnić – Ušao umesto Kataija u 67. minutu. Gravitirao je u sredini i otvorio akciju iz koje je Bukari dao het-trik. Koristio brzinu, solidno iskoristio dobijene minute uglavnom da prenosi loptu – 6.

Milan Pavkov – Zamenio Pešića posle 70 minuta igre. Borio se, gradio koliko je mogao ali nije imao zapaženiji učinak dovoljan za neku realnu ocenu.

Stefan Mitrović – Novajlija iz Niša zato jeste bio zapažen jer je zamenio Ivanića u 75. minutu i odmah u 78. posle lepog driblinga udesno, plasirao loptu unutrašnjim delom stopala za 5:0. Dao se u hitar trk u 84. minutu i da ga poslednji igrač Pjunika nije zaustavio, ostao bi sam pred Jurčenkom, a onda ko zna šta bi bilo – 6,5.

Stefan Mitrović; Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Seku Sanogo, Ibrahim Mustafa – Zamenili Kangu i Bukarija u 75. minutu nisu imali mnogo posla, niti lopte u nogama, pa ni razloga da budu ocenjeni.

BONUS VIDEO Pešić se vratio u Zvezdu: Mnogo sam se promenio, zbog sina sam uzeo 72

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare