Olga Danilović
Olga Danilović; Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Hrabra i neočekivano agresivna partija Olge Danilović je nažalost ostala bez nagrade. A tako je malo falilo da padne i sedma igračica sveta.

Foto: Nova.rs

Najavila je pre početka meča srpska igračica 4:6, 6:4, 6:2 da će biti sve u redu ukoliko ona bude diktirala tempo protiv Ons Žaber i tako je i bilo sve do sredine drugog seta.

PROČITAJTE JOŠ

Olga je ređala paralele i dijagonale, bila izuzetno agresivna i uvek pokušavala da pronađe viner. Ponekad i na sopstvenu štetu jer su lopte zbog prevelike želje završavale u autu. Čuvala je na momente i energiju, a upravo je tu slabu tačku pokušala da eksploatiše Tunižanka. Odigrala je čak 17 drop šotova, a neke Olga nije ni pokušavala da stigne.

Ipak, ni u jednom trenutku ne bi trebalo zaboraviti da je sa druge strane bila sedma igračica sveta, finalistkinja Vimbldona i devojka koja je bila druga na planeti. Olga je protiv nje imala samo jedan viner manje (30 naspram 29), samo sedam neiznuđenih grešaka više, a ujedno je pokazala i raznovrsniju igru.

Olga Danilović
Olga Danilović; Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Kako je samo kombinovala različite servise u prvom setu, pravila razliku na taj način, a onda i svesno menjala ritam. Izlazila je na mrežu i završavala poene i bolje nego što su mnogi očekivali. Bila je na zaista impresivnom nivou u tih set i po i pokazala da je materijal za Top 20. Kada ovako namučite sedmu na svetu nema nikakve dileme da bi rang od 97. mesta na svetu mogao lako da se popravi.

I u toj impresivnoj igri koju smo videli jedna crna mrlja je onaj trenutak kada je iskrenula desni skočni zglob. Bilo je pitanje da li će moći da se osloni na tu nogu, ali je uspela i na kraju, ispostavilo se, odigrala još jedan završni gem.

Ostaje da se odrade dodatni testovi da se vidi da li je to bio samo trenutak bol.

Danilović je najavila da bi mogla da napravi velike stvari, uostalom sada je prekinula niz od čak 10 pobeda zaredom.

Ova pobeda je mogla da donese veliko samopouzdanje, ali bi i jedan set koji bi mogao i morao da bude putokaz za budućnost.

Olga ima mentalitet koji je neophodan za ovaj nivo, za sve ostale kvalitet smo već znali…

BONUS VIDEO Novak se zbunio i zaboravio koji jezik da priča posle teške pobede u Monte Karlu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar