Foto: EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Olga Danilović, Nina Stojanović i Filip Krajinović završili su učešče na US Openu porazima u prvom kolu kvalifikacija.

Horor dan za srpske tenisere i srpski tenis generalno jer ne samo da su eliminsani sa turnira već je to potencijalno bio i poslednji meč u karijeri Krajinovića.

PROČITAJTE JOŠ

Danilović je bila osmi favorit u kvalifikacijama izgubila je od Kineskinje Gao (224. na svetu) sa 4:6, 6:4, 6:4 i to nakon što se potpuno ugasila u trećem setu. Povela je sa 4:0, imala je dva brejka više, delovalo je da je posao završen, a onda nije iskoristio četiri gem lopte za 5:0. Nakon toga je Kineskinja krenula u potpuni preokret, a Olga se slomila. Gao je vezala šest gemova zaredom.

Rebeka Sramkova, trenutno 113. na svetu i 10. nositeljka kvalifikacija, eliminsala je Ninu Stojanović sa 6:3, 6:4. Srpska teniserka je iskoristila zaštićeni renking i pokušala da se nametne, ali je posle 75 minuta igre poražena.

Nina je bolje otvorila susret i odmah napravila brejk i stigla do 2:0, ali je od tog momenta Sramkova osvojila šest od sedam gemova do kraja seta.

U drugom je Nina odmah imala dva brejka zaostatka (0:3), uspela da vrati jedan, ali ne i drugi, pa je tako završila učešće u Njujorku.

„Ponosna sam što sam se vratila. Potrebno je više rada i mečeva definitivno. Radujem se onom što sledi“, poručila je Stojanović posle eliminacije.

BONUS VIDEO Danilović ispustila Andrejevu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare