EPA-EFE/MANUEL BRUQUE

Poseban odnos

Aleks Koreča, nekada drugi reket sveta, u razgovoru za Nova.rs otkrio je kakav odnos ima sa Olgom Danilović, srpskom teniserkom koja se već neko vreme muči sa formom.

Legendarni Španac i Olga su radili pre nekoliko godina, ali su se rastali usled nemogućnosti da stalno putuju zajedno. Danilovićeva je nekoliko godina živela u Madridu, a bliskost sa Korečom je zadržala uprkos prestanku profesionalne saradnje.

PROČITAJTE JOŠ:

„Olga je veoma posebna za mene, kao ćerka mi je. Bila je u kući gde sam sada. Ona je neko koga volim i poštujem mnogo. Pokušao sam da joj pomognem, da je učinim boljom, ali ona je neko ko dnevno zahteva nekog ko bi bio sa njom sve vreme. Ona pravi veliki korak sada, preselila se u drugi grad, radi sa drugim trenerima. Pričao sam sa njom mnogo, više lično, profesionalno nešto manje nego ranije. Viđamo se nekad, radimo nekoliko dana, provodimo vreme zajedno kao familija, pričamo na video pozivima, kao što pričam sa ćerkama“, počeo je Koreča.

Danilović se dobro pokazala na Rolan Garosu ove godine, sredinom jula osvojila čelendžer u Baštadu, ali je nakon toga vezala tri poraza i ostala je bez glavnog žreba US Opena. Trenutno je 109. na svetu, verovatno je čeka i pad zbog pomenutih neuspeha, ali potrebno je samo malo više konstantnosti da bi se izdigla i na duže staze ušla u najboljih 100 na svetu.

Aleks Koreča i Olga Danilović
Foto: Screenshot Twitter Danilovic Olga

„Profesionalno, mislim da je pronašla sebe i stabilnost, koju je izgubila prethodnih godina. Našla je svoj put ponovo. Definitnivno mora da bude fizički jača, imala je povrede. Mislim da još ima vremena i da će biti odlična teniserka. Ona može da igra veoma dobro na svakoj podlozi, što je veoma bitno. Nema razloga da ne bude odlična igračica i biću veoma srećan ako tako bude. Bilo da radimo profesionalno zajedno ili ne, uvek ću joj biti blizak, zato što je deo mog života i familije“, zaključio je Koreča za Nova.rs.

U februaru ove godine Olga je objavila sliku sa Korečom i u opis staila „Porodica“, što dovoljno govori o tome koliko joj znači odnos sa čuvenim Špancem i njegovi saveti.

PROČITAJTE JOŠ:

Još ranije Koreča je pojasnio koji su Olgini najveći kvaliteti.

„Ona je vrlo raznovrsna igračica, koja sa velikim uspehom može da igra na svim podlogama. Ipak, trenutno joj najviše odgovara šljaka, levoruka je i to joj daje kvalitet više. Olga je kompletna teniserka, ima dobar bekhend, bez problema pogađa top-spinove i veoma je agresivna.“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar