Foto: Eurosport

Novak Đoković pozdravio je publiku posle pobede nad Žeremijem Šardijem, kog je deklasirao u 1. kolu Australijan opena.

PROČITAJTE JOŠ

Novak je u tri seta lagano deklasirao Francuza, kog je 14. put u karijeri dobio. Šardi čak ni set u karijeri nije uzeo Novaku.

„Sjajan osećaj, dobro veče svima, sjajno je videti vas opet, biti ponovo na stadionu. Srce je puno kad vidim publiku, jedna od stvari kojima smo se nadali, da će ovo proći. Danas, stvarno sam zadovoljan, ovo je najveći broj navijača koji sam video u poslednjih 12 meseci na nekom stadionu. Predivno, veliko vam hvala, cenim podršku, nekad uzmemo stvari zdravo za gotovo, ali sam veoma zadovoljan što vam vidim u ovom broju. Veliko hvala“, rekao je Novak.

Glavni teren Melburna, Rod Lejver, posebno je drag Đokoviću.

„Postoji ljubavna afera sa terenom, nadam se da će biti još sjajnih mečeva, hteo sam da dobro počnem, posebna je ovo prilika. Ovo je jedan od najposebnijih terena, imao sam sreće da ovde imam mnogo uspeha. Pomažete mi i vi da uživam“, rekao je na terenu najbolji igrač sveta, kome nije prijalo pitanje sa opaskama da je bio „frustriran u prethodnom periodu“.

Novak je uzvratio kontrapitanjem, zanimalo ga je zašto se smatra da je bio frustriran, a onda je dobio nevešto objašnjenje „da su svi nervozni bili zbog izolacije“.

Onda je diplomatski odgovorio.

„Stvarno, zadovoljan sam što smo slobodni i igramo, zadovoljan sam povratkom, srećan je ovo slem za mene“.

Naredni rival je Fransis Tijafo.

„Prvi put igram sa njim, jedva čekam, on je jedan od mladih i nadolazećih tenisera, jedan je od najbržih igrača na turu, hajde da nastavimo.“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare