Novak Đoković se oseća zdravstveno jako loše pred finale Sinsinatija protiv Miloša Raonića, ima samo 18 sati da se oporavi posle polufinala
Foto: EPA-EFE/FRANCIS MALASIG

Novak Đoković je završio polufinale gotovo sat posle ponoći u noći između petka i subote, a već u 19 časova očekuje ga finale Sinsinati mastersa protiv Miloša Raonića i mogućnost da postane vlasnik novih rekorda.

Najbolji teniser sveta savladao je Roberta Bautisa Aguta a da ni sam ne zna kako. I, stvarno, neverovatno je kako je Đoković uspeo da eliminiše Španca (4:6, 6:4, 7:6(0)) i zakaže finalni okršaj sa Raonićem na turniru na kom je najviše patio.

PROČITAJTE JOŠ

Kao da je taj Sinsinati prava noćna mora za svetskog broja jedan belog sporta.

Novak je samo jednom, 2018, uspeo da osvoji jedini masters koji mu je nedostajao u bogatoj kolekciji, a dve godine kasnije prolazi kroz nove muke.

Problemi na turniru koji se igra u Njujorku, zbog pandemije koronavirusa, počeli s bolovima u vratu. Mučio se Đoković od početka mastersa, a na to se nadovezala mučnina i povraćanje u finalu, i medicinski tajm-auti uz obavezan vizir preko lica.

Noletu toliko nije bilo dobro da je, uz dozvolu organizatora, propustio i konferenciju za medije posle trijumfa nad Bautistom. Zato je veliko pitanje kako će uopšte uspeti da se oprovi za 18 sati i izađe Raoniću na megdan, ove subote od 19 časova.

Šampionska volja, fer-plej i želja za novim pomeranjem sportskih granica sigurno su ogroman motiv, ali je zdravlje uvek na prvom mestu, iako bi Novak mogao drugi put u karijeri da kompletira „zlatni masters“ i u jednoj sezoni osvoji sve trofeje sa turnira iz kategorije 1.000.

Niko pre i posle njega nije to uradio! Ujedno, Đoković bi u slučaju trijumfa osvojio 35. masters u karijeri čime bi izjednačio rekord Rafaela Nadala po broju titula sa ovih turnira.

Zanimljivo, od Raonića nikada nije izgubio, dobio je svih 10 dosadašnjih susreta sa visokim Kanađaninom. Poslednji duel imali su ove godine na Australijan openu, gde je Novak slavio u četvrtfinalu – 6:4, 6:3, 7:6(1).

Ipak, ovo finale Sinsinatija, s obzirom na Novakovom zdravstveno stanje, biće drugačije od svih koje je igrao.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare