Novak Đoković je u rekordnom, osmom polufinalu Sinsinatija i može da osvoji 35. masters titulu
Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, igraće u polufinalu Sinsinati mastersa protiv Roberta Bautista Aguta i u prilici je da opet piše istoriju.

Vodeći na svetskoj rang listi je u četvrtfinalu ekspresno eliminisao Jan-Lenarda Štrufa (6:3, 6:1) i plasirao se u osmo polufinale Sinsinatija.

Time je Đoković izjednačio rekord učešća u polufinalu ovog mastersa, jer su po osam puta za finale igrali i asovi kao što su Džimi Konors, Stefan Edberg, Bil Talbert i Rodžer Federer.

PROČITAJTE JOŠ

Novaku je bilo potrebno svega 62 minuta za trijumf i nalazi se na dve pobede do drugog trofeja Sinsinatija.

Ukoliko srpski as ponovi uspeh iz 2018. i osvoji titulu, biće mu to 35. pehar iz masters serije 1.000, koliko ih ima i rekorder Rafael Nadal.

„Bilo je odlično. Bio sam malo stegnut u nekoliko početnih servis gemova… Kada sam napravio brejk u prvom setu, više se nisam osvrtao unazad. Igrao sam agresivno kad god sam mogao“, poručio je Đoković.

Novak je produžio seriju nepobedivosti na 24 meča, a ove godine ima 21-0. U polufinalu ga čeka Bautista Agut protiv koga vodi sa 8:3 u pobedama.

„Uvek se očekuje da Roberto bude na nivou, ne pada mnogo. Morate protiv njega da zaradite svaki poen. Pronašao je način da pobedi Medvedeva i to je vrlina šampiona“, naglasio je prvi teniser sveta.