Foto: Tanjug/AP/Frank Franklin

Kakav je junak Novak Đoković! Bio je u polufinalu Mastersa Sinsinati na ivici ambisa u duelu sa Špancem Robertom Bautistom Agutom, ali je izdržao sve i ostvario 22. pobedu u 2020.

Svetski broj jedan je tako stigao do sedmog finala na ovom turniru, u prethodnih šest slavio je svega jednom i to pre dve godine, ali njime je kompletirao sve masters trofeje u karijeri.

PROČITAJTE JOŠ:

U subotu od 19 časova čeka ga stari poznanik, Kanađanin Miloš Raonić koji je pre toga u dva seta bio bolji od Stefanosa Cicipasa, 7:6 (5), 6:3.

PROČITAJTE JOŠ: Đoković iskren: Ni sam ne znam kako sam pobedio

Šta reći za Novaka? Kada je na kraju meča trebalo da se obrati na srpskom, uspeo je da prozbori samo ovo:

„Pobeda je pobeda! Zadovoljan sam“.

I mora da bude. Jer šta je sve bilo u ovom meču i na kakvim je mukama bio, to samo on zna.

Povreda vrata, koja ga je mučila od početka turnira, bila je „tu“ i ove večeri, nekoliko puta je tražio da ga masiraju i pomognu mu.

Ali tu je bio i stomak. Šta je bio stvaran problem, teško je reći, tek, popio je tabletu krajem prvog seta i da to nije uradio, ko zna da li bi meč završio ovako kako je završio, pobedom.

Scena pred kraj meča, kada je povratio, sve govori – ali Novak nije poklekao. Nije dozvolio da se zlatna pobednička nit u 2020. prekine tek tako.

Zato će danas igrati za svoj 35. masters trofej i što je važnije, osvoji li ga, imaće dupli „Zlatni masters“! To faktički znači da je svaki od devet masters turnira osvojen barem dva puta. Nestvarno, zaista.

Takođe, ovo mu je 51. masters finale u karijeri i ima priliku da pobedi Miloša Raonića i u njihovom 11. okršaju. Od Kanađanina nikada nije izgubio.

 

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare