Novak dao ostavku, pravi novu uniju igrača

Tenis 29. avg. 202009:28 > 10:5211 komentara
Podeli:
Đoković

Nezadovoljni statusom tenisera i muškog tenisa, igrači predvođeni Novakom Đokovićem odlučili su da formiraju posebno telo koje će zastupati njihove interese van strukture Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP).

Prema pisanju „Njujork Tajmsa“, Đoković i Vašek Pospišil dali su ostavke na funkcije u Asocijaciji teniskih profesionalaca i planiraju forimiranje posebnog udruženja tenisera.

PROČITAJTE JOŠ

Srbin, koji je obavljao funkciju predsednika Unije igrača u okviru ATP, i Kanađanin, Đokovićev zamenik, su prema saznanjima američkog medija planove detaljno opisali u dokumentu koji su prosledili drugim igračima, a u njemu su istakli da je neophodno kreiranje autonomnog tela koje će štititi interese tenisera.

„Cilj PTPA nije da zameni ATP, već da pruži igračima samoupravnu strukturu nezavisnu od ATP i tako omogući direktno reagovanje na potrebe i brige igrača koji su članovi“, navedeno je u dokumentu prosleđenom igračima.

Povodom formoranja novog tela oglasio se Pospišil koji je istakao da će se igrači sastati u subotu uveče i „fotografijom ovekovečiti istorijski trenutak“. Takođe, Kanađanin je rekao da bi grupa imala „u osnovi istu funkciju kao sindikat“, ali sa više pravne fleksibilnosti.

Dvojcu su se već pridruđili neki od najboljih tenisera sveta među kojima i Džon Izner.

PROČITAJTE JOŠ Novakove muke: Bol u stomaku i vratu, pa još i vizir

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar