Foto: REUTERS/Marko Djurica/Guliver

Prvi čovek ATP-a Andrea Gaudenci izazvao je burnu reakciju mnogih tenisera zbog izjava o igračima i njihovim nastupima na turnirima iz kategorije čelendžera.

PROČITAJTE JOŠ

Predsednik ATP-a je uputio oštru kritiku igračima koji igraju čelendžere i pokušavaju da se izbore za svoje mesto, da moraju da budu spremni da plate cenu učešća na turniru. Dodatni gnev kod igrača izazvao je komentar da nakon čelendžera prelaze na profesionalne turnire gde rade pravi posao, pa je ispalo da se ono pre toga i ne računa.

„Na Čelindžerima bi trebalo da budete spremni da možete da ne budete ni na gubitku ni na dobitku i da platite svoju cenu. Ali, morate da budete svesni da je to nešto kao koledž. Onda prelazite na profesionalni tur gde imate pravi posao“, surovo je iskren bio Gaudenci.

Ovo je odmah naišlo na reakciju predstavnika PTPA, organizacije koju je osnovao Novak Đoković i koja je napravljena sa ciljem da se bori za prava tenisera. Oglasio se Vasek Pospišil koji sa Šokovićem vodi bitku protiv ATP-a

Pospišil je odmah odreagovao na izjavu Gaudencija ponovio da ATP sve više monopolizuje tenis.

„Ovo je neverovatno neznanje takozvanog lidera ATP-a i tenisa. Industrija vredna više milijardi dolara, ali ovaj čovek smatra da je u redu da samo sto najboljih igrača zarađuju za život. To se dešava kada potpuno monopolišete sport“, oštar je bio Pospišil.

Reagovali su i mnogi teniseri.

Teniser iz SAd-a, Tenis Sandgren se oglasio tim povodo i tražio otkaz za Gaudencija.

„Bilo da je u pravu ili ne, ovo je smešno loš brend. Trebalo bi odmah da bude otpušten zbog ovoga“, napisao je Amerikanac.

Zbog ovakvih stavova koji štite samo najbolje tenisera, Novakova borba iz dana u dan ima sve veći značaj i dobija podršku mnogih igrača.

BONUS VIDEO Novak Đoković u transu navija tokom himne Evrolige, Zvezda – Barselona 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar