Rafael Nadal
Rafael Nadal; Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Rafael Nadal je nakon debakla od Endija Marija (6:3, 7:5) nakon 110 minuta povratničkog tenisa pokazao drugo lice na konferenciji za medije. Nedovoljno obavešten, sa namerom da se opravda ili tek iz nekih drugih pobuda izrekao je potpuno netačnu tvrdnju.

PROČITAJTE JOŠ

Malo je nedostajalo da sve prođe „ispod radara“, ali su ogorčeni Novakovi navijači počeli da dele konferenciju za medije.

Šta se zapravo desilo?

Nadal je pričao i o tome da li će na kraju broj osvojenih grend slem trofeja biti presudan da se odredi ko je najbolji u istoriji.

„Ne znam, nisam ja neko ko to može da potvrdi.

Bio sam van takmičenja čitavih šest meseci, razumem da je ta priča uvek tu negde, pogotovo sa Novakom, koji je igrao gotovo svake nedelje, ali za mene i Rodžera koji smo bili povređeni toliko dugo…“, rekao je Nadal.

Španski teniser je iz neznanja, nedovoljne zainteresovanosti ili nekog drugog razloga tako izneo laž o Đokoviću.

Zapravo, nije istina da je Đoković igrao svake nedelje. Propustio je čitavu američku turneju, sve masters turnire na betonu, a primera radi od finala US Opena nije igrao sve do Pariza, čitavih 50 dana. Izgleda da Španca tokom pauze zbog problema sa stopalom nije mnogo zanimalo šta se zapravo dešava u tenisu.

Zanimljivo da je samo u 2021. godini Novak odigrao tek četiri turnira više od Nadal (11 naspram sedam) što nije tolika razlika kao što to predstavljaju njegovi rivali. Iako je svesno napravio grešku Rafa, ubrzo je to ublažio tako što je Novaku dao najveće šanse da bude najbolji svih vremena.

Đoković je ove godine imao nešto manje mečeva nego ranijih godina, ali je uz to veliki broj mečeva igrao za reprezentaciju koji ne donose previše ATP bodova.

Zapravo manji broj mečeva je imao samo 2017. godine kada je povredio lakat. Španac je takođe imao sezone u kojima je odigrao i veći broj mečeva od Srbina

Ipak, Španac je delovao iskreno i skromno kada je nastavio da priča. Ipak, ubrzo je priču poveo u drugom pravcu.

„Naravno da smo sada izjednačeni, ali Novak ima mnogo više šansi od nas jer je zdrav i takmiči se i ide mu dobro. Hajde da vidimo šta će se desiti u sledeća dva meseca. Ako se vratim onda možemo da pričamo o tome kasnije u toku sezone, za nekoliko meseci. Moj jedini cilj sada je da se vratim, da budem zdrav i da se takmičim. Videćemo“, rekao je Nadal.

 

BONUS VIDEO Komična scena Novaka Đokovića, imao minut da se pripremi za uključenje pa napravio šou 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare