Kristijano Ronaldo
Kristijano Ronaldo; Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Kristijano Ronaldo je u emisiji za klupsku televiziju Mančestera pričao o svom prvom boravku u Junajtedu i posebnoj vezi sa legendarnim Aleksom Fergusonom.

PROČITAJTE JOŠ

Iako formalno nije u klubu, Ser Aleks i dalje ima veliki uticaj, a veruje da je upravo on bio ključ za dolazak Ronalda na Old Traford ovog leta.

Portugalac je pričao o značaju jednog od najvećih trenera svih vremena za razvoj njegove karijere, a tom prilikom se prisetio i nekih emotivnih momenata.

Ronaldo je ispričao kako ga je popularni Fergi pre više od 15 godina pustio da ide u posetu bolesnom ocu, a kaže da i danas pamti njegove reči.

„On se možda ne seća toga, ali ja ću ispričati priču jer je napravio prelep gest. Rekao mi ‘Kristijano, idi na dva ili tri dana’. Bilo je to kada mi je otac bio u bolnici. Prišao sam i pitao da li bih mogao da odem i posetim ga jer sam emotivno bio veoma loše zbog toga. Tada mi je rekao da će biti teško jer imamo zahtevne utakmice, ali da mogu da odem i posetim oca. Za mene je to bilo bitno, on je uradio sve što mi je obećao u karijeri“, prisetio se emotivni Portugalac

Aleks Ferguson
Foto: EPA/PETER POWELL

Da Ferguson to nije zaboravio, svedoče i njegove reči o pomenutom događaju.

„U slučaju Ronalda znao sam da je njegov otac bolestan i da on želi da bude pored njega. Bio je u bolnici, a Kristijanu je bilo važno da ga poseti. Fudbalski klub u tom trenutku nije bitan, neke stvari su veće. Bez dileme, porodica je jedna od njih, nikada ne smete staviti klub ispred porodice“, ispričao je Ferguson.

Kristijanov otac je preminuo je 2005. nakon duge bolesti zbog bolesti jetre u 53. godini života. Dugo se pre toga borio sa zavisnošću od alkohola, a to ga je na kraju koštalo i života.

BONUS VIDEO Sahrane Moce Vukotića, fudbaleri Partizana i Stanojević nosili kovčeg

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar