Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Milan Borjan, golman Crvene zvezde i kapiten tima iz Ljutice Bogdana tražio je da ide, a pre samo nekoliko meseci sve je delovalo drugačije.

Došao je 2017. na Marakanu i odmah se nametnuo kao prvi izbor među stativama tima kod Vladana Milojevića.

PROČITAJTE JOŠ:

Dve godine nakon toga, veza sa Zvezdom je potvrđena i učvršćena novim ugovorom do 2023. i pisalo se naveliko i naširoko Kanađanin ostaje u crveno-belom do kraja karijere.

„Iskreno, mnogo sam srećan što smo se dogovorili, potpisaću ugovor na još četiri i po godine, i završiću karijeru u Zvezdi. Mnogo se pričalo o tome prethodnih meseci. Prvi deo razgovora smo imali tek kada smo se vratili sa Kipra i tada smo se dogovarali u suštini, ostali su samo detalji da se utanače. Sada sam u Turskoj pričao sa generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem i sve smo dogovorili. Nema izlazne transfer klauzule“, rekao je Borjan početkom 2019.

Da smo tada imali onaj čuveni auto „Delorean“ iz filma „Povratak u budućnost“ ne bismo mogli ni da naslutimo da će sve da ode dođavola u samo nekoliko dana pred kraj jesenjeg dela sezone 2021.

Tim pre što je Borjan, sličnu stvar kao i pre dve godine, ponovio i maja 2021. u razgovoru za Nova.rs.

„Moj sledeći cilj je potpisivanje novog ugovora sa Crvenom zvezdom. Čekam da ljudi iz kluba odluče da li žele da svoju karijeru završim tu. Oni se pitaju. Moja želja je jasna, do kraja sa mojom Zvezdom“, rekao je Borjan.

Sve je delovalo veoma dobro. Na stranu što je Milan u nebrojeno mnogo situacija vadio Zvezdu svojim odbranama. Paralelno je gradio i odnos sa trenerom Dejanom Stankovićem.

„Za svaki odnos je potrebno vreme i poverenje. Mister i ja smo naš gradili od njegovog dolaska. Imali smo mnogo konstruktivnih razgovora. Iz toga da smo jedan drugom potrebni izgradili smo poverenje i obostrano poštovanje“, ispričao je kapiten u maju.

Pamtimo svi Krasnodar i Jang Bojse, Kopenhagen, odbranu iz meča sa Tiranom, pa onda i Hofenhajm… da bi sve onda puklo posle meča sa Radnikom iz Surdulice?! Ček, ček, ma nemoguće.

Zvuči zaista neverovatno i nekako naivno. Tada je došlo do sukoba između Borjana i Stankovića u svlačionici. Radnik je krajem oktobra pobedio Zvezdu 2:1, onda joj je u 83. minutu dao gol za 1:1 na Marakani.

Spekulisalo se i licitiralo šta su rekli jedan drugom, da je tu bilo i teških reči. Iz kluba su pokušali to da malo „poklope“ fotkom Borjana i Stankovića sa treninga.

Napola kiselih izraza lica. I vrlo brzo, koji dan kasnije, bomba i informacija da kapiten hoće da ide.

Iz Mocarta su javili da nije samo reč o sukobu sa Stankovićem, već i o pritisku uspeha i igranja u klubu kakav je Zvezda.

Nije fol, to je činjenica i svi igrači to znaju, ali opet zvuči neobično da neko Borjanovog mentaliteta reši da digne sidro posle prve nešto lošije polusezone.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Milan Borjan (@borjan_milan_official)

Posebno zato što su ga navijači prihvatili onako kako se to desilo u protekle četiri i po godine.

Borjanov lik je završio i na koreografiji na početku prvog meča protiv Kluža u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope.

„Zvezda je emocija. Zajedno delimo sve. Nije uvek lako, al’ je jako. Hvala za snagu, podršku i ljubav“, napisao je tada golman.

Crveno-beli će nekoliko meseci kasnije ostvariti najveći evropski uspeh posle Barija i osvajanja titule evropskog šampiona.

Milan Borjan
Milan Borjan Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Sa prvog mesta će otići u osminu finala Lige Evrope, ali taj uspeh neće ispratiti i onaj jednak na domaćem planu.

U prvenstvu je Partizan završio polusezonu sa pet bodova prednosti na prvom mestu, a Zvezda je platila bodovni ceh zbog nekoliko loših partija.

Da sve bude još gore, sada taj ceh može dodatno da se uveća, jer je veliko pitanje ko će, i ono važnije, kako, da zameni Borjana, ako se strasti i glave u Ljutice Bogdana ne smire.

BONUS VIDEO: Borjan pokazao klasu, jedini prišao deci i usrećio ih dresom

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare