Novak Đoković Foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Novak Đoković nije se proslavio u Monte Karlu, ispao je u drugom svom odigranom meču, u trećem kolu, ali to nije nešto što bi trebalo da zabrine njegove navijače previše.

PROČITAJTE JOŠ

Najbolji teniser sveta učestovao je na turniru u Monte Karlu, ali se na tome i završilo – epizodnu ulogu je odigrao i razočarao mnoge fanove belog sporta.

Ipak, čini se da se ni sam Novak nije previše potresao zbog poraza od Danijela Evansa, iako je odavno počeo pripreme za šljaku.

Naime, sve je podređeno Rolan Garosu, Novak će u Parizu napasti 18. Grend slem pehar, ali i novi rekord. Ako pokori Pariz, postaće jedini teniser velike trojke koji ima barem dva pehara na svakom Grend slemu.

Rafael Nadal ima samo jednu titulu Australijan opena, iz 2009. godine, iste godine je Rodžer Federer jedini put bio šampion Rolan Garosa, Novak je Pariz osvojio samo 2016. godine.

Kada su Masters turniri u pitanju, Novak je odavno sve kompletirao i tu je jedini iz velike trojke sa svim peharima, pa je jurnjava za ovim titulama odavno van najvećih prioriteta.

Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Inače, Novak je još 22. marta počeo pripreme za sezonu na šljaci, ali je jasno da će sve biti podređeno Parizu.

U Monte Karlo mu je 31. marta doputovao i Marijan Vajda, sa njim i Goranom Ivaniševićem je krenuo u „operaciju Pariz“, a deluje da će karte kriti do samog odlaska u Francusku na Rolan Garos.

Jasno je da će morati da se štiti i čuva od povreda, šljaka mu je najzahtevnija podloga, najviše ga iscrpljuje zbog stila igre, a dolazi i na Nadalov teren, na kom je Rafa osvojio čak 11 titula.

Zbog igranja „pod ručnom“, ispaštaće navijači, ali zbog višeg cilja, iako je i to mač sa dve oštrice. Manji broj mečeva čuva svežinu, koja će biti važna u Parizu, možda i odlučujuća. Ipak, nedostatak kontinuiteta partija može biti problematičan, ali je iza Novaka neverovatno iskustvo koje sve to može nadomestiti.

Uz to, Novak je poslao poruku Janiku Sineru u prvom kolu, igrao je protiv momka od kog se mnogo očekuje i kome je odmah stavio do znanja da će morati dobro da se oznoji kako bi ga pobedio.

Taj protivnik je bio i daleko važniji od Evansa, 30-godišnjaka koji je dobio svojih pet minuta slave i pokvario ih neprikladnim komentarima, za koje se kasnije nevešto pravdao.

Uostalom, Novak je 2019. i 2020. osvojio po dve Masters titule, prošle godine pokorio je Rim i Sinsinati, koji mu je jedini nedostajao kao Masters titula sve do 2018. godine.

U 2019. godini osvojio je Madrid i Pariz, a zanimljivo je da je 2016, kada je osvojio Rolan Garos, bio još gori u Monte Karlu, gde je došao tek do druge runde.

Ne bi se niko ljutio da se istorija ponovi 13. juna, kada će se igrati finale Rolan Garosa po novom kalendaru.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare